tiistai 16. marraskuuta 2010

Sydämen varasto

Psalmi 140 on rukous, jossa pyydetään Herraa varjelemaan meitä pahoilta ihmisiltä. Tämä rukous herättää kysymyksen, kuka ja millainen on paha ihminen? - "Pahoilta ihmisiltä", on monikko, joten se viittaa siihen, että pahoja ihmisiä on enemmän kuin yksi. Yksikin paha ihminen saa aikaan paljon pahaa, mutta kun heitä on paljon, seuraukset ovat paljon tuhoisammat. Mikä tekee ihmisestä pahan tai hyvän? Miettiessämme vastauksia eo. kysymyksiin, voimme poimia psalmista 140 seuraavia ajatuksia:
"He hautovat mielessään katalia, yhtenään he ovat haastamassa riitaa. Heidän kielensä on terävä kuin käärmeen kieli, kyyn myrkkyä heillä on huulillaan." --- "... juonillaan yrittävät kaataa ..." "Nuo röyhkeät miehet ovat virittäneet minulle paulat ja langat, pingottaneet verkon tieni yli, piilottaneet loukkuja tuhokseni." "Paljon pahaa ovat ahdistajani tehneet puheillaan". "Panettelija älköön saako asua maassa, väkivaltaista vainotkoot onnettomuudet toinen toisensa perään." Nämä ajatukset tuovat mieleeni Jeesuksen sanat:
"Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu." (Luuk. 6:45.)

Ihminen varastoi sydämeensä erilaisia asioita, jotka tulevat esiin joko hyvinä tai pahoina asioina, ennemmin tai myöhemmin. Sydämen varasto tyhjenee suun (sanat) tai käsien (teot) kautta, usein molempien kanavien kautta yhtä aikaa. Oletko koskaan miettinyt kumpi kanavista on tehokkaampi tai vaarallisempi? Toisen ihmisen vahingoittaminen voi olla harkittu teko tai epähuomiossa sattunut erehdys. Harkitussa tapauksessa saatetaan juonitteluvaiheessa viipyä pitkäänkin ennen kuin suoritetaan varsinainen isku. Ennen pahan purkautumista aivot teroittavat kielen ja "myrkkyrauhaset erittävät kielen päälle tappavan annoksen myrkkyä". Tällainen aseen käyttö tekee pahaa jälkeä. Kun pahan varasto purkautuu käsien kautta, se johtaa väkivaltaan. Väkivallan kasvot ovat moninaiset. Terrorismin muotoja on monia. "Piiloterrorismi" voi pesiytyä kenen tahansa ihmisen sydämeen, ellei ihminen valvo sisintään Kristuksen kehotuksen mukaisesti. Maapallolla asuu tällä hetkellä paljon terroristeja ja lisää syntyy koko ajan, vaikka niitä yritetään hävittää kaikin mahdollisin keinoin. Kun yksi saadaan eliminoitua pois, "kymmenen" uutta nousee tilalle. Väkivalta synnyttää lisää väkivaltaa. Ihmisten tuvattomuus lisääntyy koko ajan. Raamattu ennustaa, että ihmiset tulevat lopun aikana "menehtymään, pelätessään ja odottaessaan mikä maanpiiriä kohtaa". Näin käy, ellei meillä ole rauhaa Jumalan kanssa ja lähimmäistemme kanssa. Jeesus on luvannut antaa oman rauhansa, kun tulemme hänen luokseen. Jeesuksen kanssa meidän ei tarvitse pelätä mitään pahaa.
Daavidin tavoin voimme rukoilla: "Herra, varjele minua pahoilta ihmisiltä, suojele väkivallantekijöiltä!" Voimme rukoilla myös, ettemme antaisi pahan pesiytyä sydämeemme ja saada hallintavaltaa meissä.

Sydän voi olla myös hyvyyden varasto. Kun varastoimme sydämeemme Jumalan sanaa, niin se ei palaa tyhjänä. Kristus on hyvyyden lähde ja tämä lähde on sanassa. Kristus on elävä sana. Kun Kristus on sydämessä, niin sellainen sydän on hyvyyden varasto ja tällaisesta varastosta tulleet sanat ja teot ovat hyviä ja ne siunaavat maailmaa Kristuksen rakkaudella ja hänen sanoillaan ja hänen teoillaan. Saakoon sydämemme varasto olla Kristuksen hallinnassa ja käytössä. Kun Jeesus saa olla sydämemme varaston hoitajana, niin kaikki menee lopulta hyvin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

(1 kor.13:1-3 )Rakkaus ? mitä se on!

Rakkaus muuttaa luonnetta ,hallitsee vaikuttimia ,hillitsee vihamielisyyttä sekä jalostaa tunteita .
Tällainen rakkaus onyhtä laaja kuin maailmankaikkeus ,se on sopusoinnussa enkelien rakkaudenkanssa. Jos vaalimme sitä sydämmessämme ,se suloistuttaa koko elämän sekä levittää siunausta kaikkialle ympäristöön .
Rakkaus ja ainoastaan rakkaus voi tehdä meidät maan suolaksi.

lainaus vuorisaarna. E.G.White:
uurin siunaus on Rakkaus Kristuksessa !
Siuaten Ari Hyyppä.