tiistai 2. marraskuuta 2010

Ihmiskunnan moraali on pohjalukemissa!

Juudaksen kirjeessä on vakavia varoituksia, jotka ovat hyvin ajankohtaisia meidän sukupolvellemme.
Juudas ja Jaakob olivat veljiä. Molemmat ovat kirjoittaneet lyhyesti ja ytimekkäästi tärkeistä asioista. Veljien kirjeet löytyvät Raamatun viimeisten kirjeiden joukosta. Juudaksen kirjeessä on vain yksi luku ja siinä on 25 jaetta. Kiireinenkin ihminen ehtii tämän lukea. Tämä luku kannattaa lukea huolella. Rohkaisen sinua ottamaan Raamatun käteen ja lukemaan Juudaksen kirjeen, vaikka jo tänään. Se on viimeinen kirje ennen Ilmestyskirjaa.

Juudas varoittaa vääristä opettajista, jotka johtavat kuulijat harhaan. Väärät opettajat luikertelevat seurakunnan sisäpiireihin ja kääntävät Jumalan armon riettaudeksi. Juudas viittaa kirjeessään Sodomaan ja Gomorraan, joiden asukkaat antautuivat siveettömyyden ja luonnonvastaisten himojen valtaan, saastuttaen ruumiinsa. Ruumis on Pyhän Hengen temppeli ja sitä ei saa saastuttaa "himojen alttarilla". Juudas muistuttaa meitä siitä, että Sodoman ja Gomorran saama tuomio ja rangaistus on meille varoittava esimerkki Jumalan tuomioiden vakavuudesta. Maailmaa ei tulla hukuttamaan vedenpaisumuksella. Jumalan varastoissa on varattuna väkevämmät aseet. Viimeinen Jumalan käyttämä puhdistuskeino on tuli. Mikään palokunta ei pysty sammuttamaan tätä tulta kun se syttyy. Tämä, tuomion tuli, sammuu vasta sitten, kun viimeinenkin pahuutta sisältävä atomi on poltettu. Meillä on vielä armon aikaa tehdä parannus ja kääntyä Herran puoleen, ennen tämän tulen syttymistä. Jeesus on ainoa turvamme ja toivomme.
Raamattu sanoo, että lopun aikana ihmiset rakastavat hekumaa enemmän kuin Jumalaa. Moraalin pitäisi koko ajan nousta korkeammalle tasolle, mutta se näyttää laskevan koko ajan aina vain alemmalle tasolle. Ihmiskunnan moraali on laskenut alhaisiin lukemiin. Lähestymme uhkaavasti "nollapistettä" ja sitten se vielä romahtaa "pakkasen" puolelle. Kun näin tapahtuu, Jeesus tulee takaisin.

"Rakkaat ystävät, rakentakaa te edelleen elämäänne pyhimmän uskonne perustalle, Pyhässä Hengessä rukoillen. Pysykää Jumalan rakkaudessa ja odottakaa, että Herramme Jeesus Kristus armossaan johtaa meidät iankaikkiseen elämään. Armahtakaa niitä, jotka epäilevät. Pelastakaa ne, jotka voitte, temmatkaa heidät tulesta! " (Juud. 20-23.)

Ei kommentteja: