maanantai 18. lokakuuta 2010

Homoseksuaalisuutta Nooan perheessä

Kantaisämme, Nooa, joutui ottamaan kantaa homoseksuaaliseen käyttäytymiseen omassa perheessään.
"Kun Nooa selvisi juopumuksestaan ja sai kuulla, mitä hänen nuorin poikansa oli hänelle tehnyt, hän sanoi: - Kirottu olkoon Kanaan, tulkoon hänestä veljiensä orjienkin orja." (1. Moos. 9:24,25.)

Jakeessa 22 sanotaan, että Haam näki isänsä alastomuuden. Tämä näkeminen ei ollut sellaista näkemistä, mitä tapahtuu tänä päivänä esimerkiksi saunassa. Minulla on sellainen käsitys, että tässä tapauksessa oli kyse paljon vakavammasta asiasta. Haamilla oli juopuneen isänsä, Nooan, kanssa homoseksuaalinen "akti". Kun Nooa sai kuulla, mitä hänen nuorin poikansa oli hänelle tehnyt, hän pahastui siitä hyvin paljon. Nooa ei suhtautunut tuohon tekoon välinpitämättömästi, vaan lausui Haamin pojalle Kanaanille kirouksen. Nooa sanoi: "- Kirottu olkoon Kanaan, tulkoon hänestä veljiensä orjienkin orja. " Kanaanin saama Nooa-ukin kirous oli varmasti kova isku ja rangaistus.

Haamilla oli myös muita poikia. "Haamin pojat olivat Kus, Misraim, Put ja Kanaan." (1. Moos. 10:6.)
Olen miettinyt, miksi Kanaan sai Nooa-ukin kirouksen, eikä muut Haamin pojat: Kus, Misraim ja Put? Olikohan niin, että Kanaanilla oli myös sama homoseksuaalinen taipumus kuin isällään Haamilla? Kenties Haam ja Kanaan harrastivat homoilua keskenään? Oliko niin, että Haamin perheessä esiintyi pedofiliaa. Kanaan oli ilmeisesti Haamin nuorin poika? Raamattu ei kerro näistä asioista meille tarkemmin, joten nämä jäävät arvailujen ja pohdintojen tasolle.

Miksi Nooa kirosi Kanaanin? Uskon, että kiroukseen liittyy profetia. Jumala näkee etukäteen Kanaanin jälkeläisten tekemät valinnat ja heidän tulevaisuutensa ja Nooa profetoi siitä kirouksen kautta. Kanaanilaiset tulevat saamaan Jumalan tuomion jumalattomuudestaan. Jumala tulee hävittämään heidät. Jumala oli jo aikaisemmin hävittänyt Sodoman ja Gomorran, kun niiden asukkaiden syntimitta oli tullut täyteen. Sodoman ja Gomorran asukkaat kuuluivat kanaanilaisiin. Katso 1. Moos. 10:15-20. Voitko löytää Sodoman ja Gomorran elämäntyylistä yhtäläisyyksiä meidän aikaamme? Katso 1. Moos. 19:1-30. Pane merkille mitkä synnit olivat täyttäneet näiden kaupunkien asukkaiden syntimitan niin, että Jumala päätti hävittää nämä kaupungit. Ketkä pelastuivat tuholta?

Kirjassa "Kuka on kukin Raamatussa" kirjoitetaan seuraavaa:
Kanaan (heprea, mahd. 'alanko'
"Kanaan oli Haamin poika ja Nooan pojanpoika. Hänen kerrotaan olleen kanaanilaisten kansojen esi-isä. Kanaanilaisiin kuului monia eri kansoja, jotka antoivat israelilaisille kovan vastauksen näiden vallatessa Luvattua maata. Haam "näki isänsä alastomuuden" Nooan maatessa juopuneena, ja Haamin poika Kanaan kirottiin tämän vuoksi: "Kirottu olkoon Kanaan, tulkoon hänestä veljiensä orjienkin orja." (1. Moos. 9:22, 25.)
Raamatun kirjoittajat näyttävät yhdistävän tämän kirouksen siihen, että israelilaiset "pakottivat kanaanilaiset verotyöhön". (Tuom. 1:28.) Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa (10:15-17) lueteltuihin Kanaanin jälkeläisiin kuuluivat Het (heettiläiset), jebusilaiset (Jerusalemissa ja sen lähistöllä elänyt kansa), amorilaiset (eräs Palestiinan vuoristokansa) sekä hivviläiset (eli horilaiset, joita on kutsuttu myös hurrilaisiksi).

Jumala oli luvannut karkottaa kanaanilaiset israelilaisten tieltä.
"Minä lähetän sinun edelläsi enkelini ja karkotan tieltäsi kanaanilaiset, amorilaiset, heettiläiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset." (2. Moos. 33:2.)

"Kun Herra, teidän Jumalanne, vie teidät siihen maahan, jota nyt olette menossa ottamaan omaksenne, hän hävittää tieltänne seitsemän teitä suurempaa ja mahtavampaa kansaa: heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset." (5. Moos. 7:1.)
Tässä hävitettävien kansojen luettelossa on girgasilaiset, joita ei mainita 2. Moos. 33:2 kohdassa.

"Mutta lähellä asuvien kansojen kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän omaksenne, ette saa jättää jäljelle mitään, ette ainoatakaan elävää olentoa. Julistakaa nämä kaupungit Herralle kuuluvaksi uhriksi ja hävittäkää ne ja niiden asukkaat, heettiläiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, teidän Jumalanne, on teitä käskenyt. Ellette hävitä heitä, he opettavat teille iljettävät tapansa, joita he ovat noudattaneet palvoessaan jumaliaan, ja niin te rikotte Herraa, Jumalaanne vastaan." (5 Moos. 20:16-18.)

Miksi Jumala päätti karkottaa nämä kansat israelilaisten tieltä? Sen tähden, koska näiden kansojen syntimitta oli täyttynyt. Jumalan tuomiot kohtaavat kansoja, jotka ovat hyljänneet Jumalan, rikkoneet hänen käskynsä, paaduttaneet sydämensä ja antautuneet palvelemaan epäjumalia, elämään väkivallassa ja siveettömyydessä. Seksiorgiat liittyivät kanaanilaisten harjoittamaan epäjumalanpalvelukseen.

Jumalan tuomiot tulevat kohtaamaan myös meidän päiviemme kansoja samojen syntien tähden kuin ennenkin. Historia toistaa itseään, koska ihmiset eivät näytä ottavan vaarin Jumalan antamista varoituksista, vaikka hän antaisi niitä miten paljon tahansa.
Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on myös oleva ennen Jeesuksen takaisintuloa. Siveettömyys on erityisen turmiollista, koska paholainen kätkee sen rakkauden kaapuun. Paholainen koukuttaa ihmiset elämään jumalattomuudessa käyttäen rakkautta keppihevosenaan. Rakkaus on ihana asia, mutta se ei ole mittapuu sille, mikä on oikein ja mikä on väärin, niin kuin makuaistimmekaan ei ole oikea mittari sille, mikä on meille terveellistä ja mikä on terveydellemme vahingollista. Jumalan sana on luotettava oikean ja väärän mittapuuna kaikessa.
"Maailmanaikojen loppukausi on tullut!"


Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa - YouTube

www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg
17 tuntia sitten - Lataaja: dimest
The impact of changing the Marriage Law in the state of Massachusetts.


9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Paavo Hautala,millä perusteella teet noin suorasukaisen päätelmän Nooan pojan kiroamisesta?
Minusta se on uskaliasta olettamista.
Oletko tarkistanut asioita alkukielen kautta?
Jos raamatunopetus perustuu omiin olettamuksiin tai johtopäätöksiin,se on mielestäni vaarallista ja harhaoppia.

Kerro mistä sait pohjaa tälle opetuksellesi toivoo Mirja Heikkinen e-mail mirkkuheikkinen@gmail.com

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Mirja!
Kiitos kommentistasi. Anteeksi, etten ole huomannut kommenttiasi. Sain kuulla ystävältäni vasta nyt, että tätä kohtaa on kommentoitu. Sen tähden en ole vastannut sinulle.

Kun nuorena miehenä luin Raamatusta 1. Moos. 9:18-29, niin ihmettelin kovasti, että miksi alastomuuden näkemisestä annettiin noin kova rangaistus? Suomalaisessa saunakulttuurissa alastomuus on aivan normaalia. Samoin joidenkin heimojen keskuudessa, joissa eletään ilman vaatteita. Ihmnettelin, miksi eo. tapauksessa alatomuuden näkeminen sai niin kovan tuomion?
Opiskeluaikana minulle tuli tilaisuus kysyä tätä asiaa teol. tri Margit Syringiltä.
Alkukielen tuntijana hän sanoi, että kysymyksessä ei ollut vain "silmillä" näkeminen, vaan näkemiseen liittyi kokemus. Kysymys oli kokemusperäisestä näkemisestä. Tämä tulee esille jakeesta 24: "Kun Nooa selvisi juopumuksestaan ja sai kuulla, mitä hänen nuorin poikansa oli hänelle tehnyt..." Näkeminen ja tekeminen ovat eri verbejä. Teol. tri Margit Syring sanoi luokallemme suoraan, että Haam oli juopuneen isänsä kanssa homoseksuaalisessa yhdynnässä. Se tulee esille alkukielen tekstistä hyvin selvästi ja myös suomenkielisestä tekstistä, ainakin minulle nyt.
Imettelin myös sitä, että miksi Kanaan kirottiin, eikä Haamia itseään, joka teon oli tehnyt. Ihmettelin myös sitä, että miksi Haamin nuorin poika Kanaan kirottiin, eikä Haamin kolmea muuta poikaa? Haamilla oli neljä poikaa: Kus, Misraim, Put ja Kanaan. Parhaimman kuvan kanaanilaisista saamme mielestäni Sodoman ja Gomorran asukkaiden kautta, jotka olivat Kanaanin jälkeläisiä. Näiden kaupunkien siveettömyys mainitaan Raamatussa. Homous tulee esille aivan erikoisesti. Kaupungin miehet olisivat tehneet siveettömän teon, jopa enkelien kanssa. Lue 1. Moos. 19-luku. Raamattu kieltää samaa suokupuolta olevien seksuaalisen yhdynnän hyvin selvästi. Luonnottomuutta ei voi tehdä luonnolliseksi ilman syntiä.
Siveettömyydestä seuraa rangaistus, jota sana: kirous, kuvaa hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko Kanaanin kirjous johtua siitä että Haamilla olisi ollut vaimona Kainin jälkeläinen ja siten se kirous joka koski Kainia ja hänen jälkeläisiä jatkuikin Haamin pojassa Kanaanissa?

Paavo Hautala kirjoitti...

Nooa oli Seetin suvusta. Seet syntyi Kainin tappaman veljensä Abelin jälkeen. Adam oli silloin 130-vuotias, kun Seet syntyi. Raamattu ei kerro meille Nooan vaimon suvusta eikä Nooan poikien vaimojen suvusta. Raamatussa puhutaan vain vaimoista ei nimistä eikä suvuista mitään. Emme siis tiedä jatkuiko Kainin suku vedenpaisumuksen jälkeen vai kuoliko Kainin suku sukupuuttoon vedenpaisumuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

1.Moos.10:15 "Ja Kanaanille syntyivät Siidon, hänen esikoisensa, ja Heet, 16 sekä jebusilaiset, amorilaiset, girgasilaiset, 17 hivviläiset, arkilaiset, siiniläiset, 18 arvadilaiset, semarilaiset ja hamatilaiset. Sittemmin hajaantuivat kanaanilaisten heimot. 19 Ja kanaanilaisten alue ulottui Siidonista Gerariin päin aina Gassaan asti sekä Sodomaan, Gomorraan, Admaan ja Seboimiin päin aina Lesaan asti."

Hyvä opetus sinulla. Tämä Raamatun kohta näyttää vihjaavan homosekusaaliseen suuntaukseen; alue ulottui "Sodomaan, Gomorraan, Admaan ja Seboimiin". Tarkemmin tutkiessa ko. kertomusta Nooasta ja Haamista sinun ajatuksesi tuntuu täysin uskottavalta. Nythän tämä on ajankohtaista taas, "ei ole mitään uutta auringon alla".

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Olet johdonmukainen ja sanaan pitäytyvä. Herra sinua siunatkoon! Tärkeää on kuitenkin muistaa se, ettemme hylkää ihmisiä heidän taipumustensa vuoksi, vaan pyrimme auttamaan, rohkaisemaan ja tukemaan kaikkia ihmisiä, riippumatta heidän elämäntilanteestaan ja taipumuksistaan. Jeesus oli erityisellä tavalla syntisten ystävä ja seurusteli myös heidän kanssaan, eikä karttanut ketään. Jumalan armon kautta kaikilla ihmisillä on iankaikkisen elämän toivo Kristuksessa.

henry old name ring then ringenberg kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
henry old name ring then ringenberg kirjoitti...


OBAMA= GOG & LONDON= MAGOG LIVE BIBLE TABLE Part 1 https://www.youtube.com/watch?v=T2GxvJ3fNk4 kaikki symbolit kiinnostavat ja englannin Pankkiirien johtaa mailmaa ja palvoo Gogia ja Maagogia..
?
NUORI POIKA KÄVI TAIVAASSA ISRAELILAINEN JUMALA NÄYTTI KUKA ON GOG ? KOKO ISRAEL kuulusteli
vanhimmat etunenässä Gog/Obama attacks Israel after Rapture - Improved Subtitles
https://www.youtube.com/watch?v=rabQuM6giLo

Paavo Hautala kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.