maanantai 11. lokakuuta 2010

Asfalttia kotiportillemme

Tänä aamuna aikaisin, silloin kun vielä olin unten mailla, Kuusamon kaupungin asfalttimiehet laittoivat uuden asfaltin kotiportillemme, katuliittymän kohdalle. He tekivät kadun korjauksen Kuukkelintie 3:n kohdalle. Otimme asfaltin samalla pihalaatoitukseemme asti. Kaupungilla on sellainen sääntö, että asfaltti vedetään kaupungin puolesta tien reunasta puolen metrin verran taloon päin ja loppumatkan joutuu jokainen tontinomistaja maksamaan itse, jos ottaa asfaltin pihallensa. Meidän maksettavaksemme jää noin kahdenkymmenen neliön suuruinen alue. Asfaltin neliöhinta on muistaakseni 18,- euroa.
Laitoin kesällä tälle kohdalle kivituhkaa. Nyt se otettiin osittain pois. Ajattelin, että tein turhaa työtä, mutta tuo pois otettu kivituhka oli tarpeen "naapuritalon" sepelin päälle. Kiitos Reima ja Taimi kun autoitte minua levittämään tuon kivituhkan "naapuritalon" pihaan. Reima ehdotti minulle, että pyytäisin miehiä jyräämään tuon kivituhkan. Se oli hyvä ajatus, mutta kun esitin asian tietyömiehille, niin sain kuulla, että he olivat vieneet jyrän pois jo kahdeksan aikaan aamulla. Jyrääminen jäi siis tekemättä.

Asfaltti eli asvaltti tarkoittaa kreikan kielellä vuoripikeä. Se on öljystä ja jalostetun bitumin ja kiviaineksen seos, jota käytetään teiden päällystyksiin. Asfaltti luetaan betonin ohella kestopäällysteisiin toisin kuin esimerkiksi öljysora. (Wikipedia.)

3 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Olikohan se juuri tämä asfaltti, mistä entinen lukion maantiedon ja biologian opettaja esitti kompamaisen kysymyksen, että missä kohtaa se mainitaan Raamatussa. Taisipa tietää vielä, että se mainitaan kolmessa paikassa. Muistaakseni osasin vastata...

Paavo Hautala kirjoitti...

Liittyiköhän tuo asfaltti:
1. Nooan arkin pikeämiseen?
2. Mooseksen kaisla-arkun pikeämiseen?
3. Edomin puroihin (Jes. 34:9)?

Aila kirjoitti...

Eikö toinen kommenttini tosiaan tullutkaan näkyville?
Maapihkakuopat oli kans yksi kohta, nuo Edomin purot oli mulle uusi asia.