torstai 14. lokakuuta 2010

Happy End!

Kiitos Jumalalle kaivosmiesten pelastusoperaation onnistumisesta. Tämä tapahtuma jää historian kirjoihin.
15. pelastetun 48-vuotiaan Victor Segovian päiväkirjasta tulee varmasti myyntimenestys, jos sellainen joskus julkaistaan. Kaivosmiehet ovat kyllä keskenään päättäneet, etteivät he kerro maailmalle mitä maan uumenissa on tapahtunut. En tiedä onko tämä vaikeneminen mahdollista. Jo nyt on tullut esille monenlaista tietoa pelastetuista, heidän perhesuhteistaan, harrastuksistaan ja rooleistaan kaivoksen loukossa ollessaan.

Uskon, että näihin tapahtumiin palataan uudelleen ja uudelleen erilaisissa yhteyksissä. Puhujat saavat valaisevia opetuksia ja kuvauksia. Ei mene varmaan kovin kauan kun tästä on tehty jännityselokuva.
Meidän sukupolvemme on tämän dokumenttielokuvan jo nähnyt suorana lähetyksenä. Tuntuu siltä kuin tällä kaikella tapahtuneella olisi ollut käsikirjoitus, jonka mukaan kaikki meni suunnitelmien mukaan.
Nuo vinssipyörätkin, jotka liikuttivat pelastuskapselia edestakaisin, olivat kuin entisaikojen filmikelat, jotka pyörivät elokuvateattereissa ja vaijerit olivat kuin filminauha. "Valkokankaalla on jo näkynyt sanat: Happy End ja lopputekstit kaikista niistä henkilöistä, jotka ovat olleet mukana ko. jännityselokuvassa pyörivät edelleen silmissämme." "Katsojia on ollut paljon ja yleisö poistuu vähitellen katsomosta kukin taholleen."

Miten tämä tapahtuma on vaikuttanut sinuun?

Ei kommentteja: