perjantai 22. lokakuuta 2010

Voimaa ja rohkeutta päivääsi!

Katsoin blogiani taaksepäin ja huomasin, että olin viimeksi kirjoittanut ajatuksia psalmeista 14.4.2010. Tarkastelin silloin psalmia 137. Kuinka sattuikaan, luimme tämän psalmin tänään aamurukouspiirissämme ja saimme siunauksia. Luin tuon 14.4. päivän kirjoituksen uudelleen ja sanoma puhutteli ja siunasi. Rohkaisen sinua etsimään tuon kohdan blogiltani ja lukemaan sen ja rukoilemaan tekstin innoittamia rukouksia Jumalalle.

Psalmin 138 otsikkona on: "Herra on ahdistetun auttaja." Tämän psalmin on kirjoittanut Daavid, joka oli niin usein elämänsä aikana ahdistettu vainoojiensa tähden, ja myös omien heikkouksiensa tähden. Daavidin psalmit ovat rohkaisevaa luettavaa, koska niistä huokuu valtava kiitollisuus ja luottamus Jumalaa kohtaan. Daavidin sydämessä ei ole tilaa muille jumalille, kuin Taivaan ja maan Luojalle. Daavidin laulamat laulut karkottivat pahat henget pois. Kuningas Saulkin sai tämän kokea omassa elämässään. Oletko sinä huomannut kiitos- ja ylistyslaulujen voiman elämässäsi? Kun vietimme 2.10. kodissamme lauluseuroja, niin laulujen tuoma siunaus rohkaisee edelleenkin sydäntämme. Hengellisillä lauluilla on kauas kantava vaikutus.

Jumalan suuruus, pyhyys, armo ja uskollisuus innoittivat Daavidin sydäntä yhä uudelleen ja uudelleen. Jumalan lupaukset ovat tänäkin päivänä varmat ja lujat. Sinullakin on oikeus vedota niihin ja uskoa ne todeksi omalla kohdallasi.

"Koko sydämestäni minä sinua kiitän, sinua minä soitollani ylistän - sinua, en muita jumalia. --- Vaikka minä kuljen ahdingosta ahdinkoon, sinä annat minulle voimaa elää. --- Minkä olet osalleni varannut, sen sinä, Herra, viet päätökseen. Iäti kestää sinun armosi. Ethän jätä kesken kättesi työtä!"

Kun Jumala loi maailman, niin hän ei jättänyt mitään keskeneräiseksi. Samalla tavalla kuin Jumala päätti täydellisen luomistyönsä, hän päätti lunastustyönsä täydelliseen rakkauden riemuvoittoon ristillä ja hän tulee päättämään lunastussuunnitelmansa, kun paha poistetaan kokonaan, täydellisesti. Silloin toteutuvat sanat: "Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." (Ilm. 21:4.) On rohkaisevaa ajatella tätä omalla kohdallamme ja koko maailman kohdalla. Herra vie alkamansa työn päätökseen ja tuo päätös on hyvä, sinun ja minun kohdalla, jos annamme Herralle valtuuden tehdä työnsä meissä. Kaikkiin rukouksiimme on tärkeä liittää sanat: "Tapahtukoon sinun tahtosi." Saakoon kaikkien meidän rukoukset kohota tänään taivaan pyhäkköön Jeesuksen sydämelle. Herra antakoon meille saman kokemuksen kuin Daavidillekin:
"Kun huusin sinua, sinä vastasit, annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta." (3.)
Antakoon Herra rukousvastauksia ja voimaa ja rohkeutta päivääsi!

Ei kommentteja: