torstai 7. lokakuuta 2010

Posiolla

Tänään kävin Posiolla Sympatia-keräyksellä. Lähdin liikkeelle yhdeksän aikaan aamulla ja palasin Kuusamoon viiden maissa illan suussa. Olen tehnyt tällaisen matkan Posiolle jo kaksikymmentä kertaa. Kahdessakymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua monia asioita. Useissa liikkeissä yrittäjät ovat vaihtuneet ja uusiakin yrittäjiä on ilmaantunut. Pentikin toiminta on laajentunut huomattavasti. Sain katsella ja ihailla kauniita käsin tehtyjä töitä, joita oli paljon hyllyillä ja pöydillä. Ihmettelin juurakoista tehtyä pöytää. Se oli erikoinen ja ainutlaatuinen. En ole koskaan nähnyt vastaavaa missään muualla. Luovuus on ihmeellinen asia. Tätä ominaisuutta meidän kaikkien tulisi saada kehittää ja toteuttaa omassa elinpiirissämme.

Matkan varrella vietimme erään seurakuntamme jäsenen luona kotiehtoollistilaisuuden. Pidin myös erään tutun luona raamatuntutkistelun, joka käsitteli lopun ajan tapahtumia.

Terho soitti ja pyysi minua kaveriksi kaivamaan ojaa salaojaputkelle. Hän kertoi, että maanantaiksi on luvattu lumisade. Tämä tietää talven tuloa. Saimme työmme valmiiksi puoli kahdeksalta illalla. Nyt sadevedet virtaavat putkia pitkin tien luiskaan. Terhon ja Sinin talon etupiha on saanut uuden ilmeen. Isot puut on kaadettu, pihaan on levitetty uusi multa ja nurmikko on kylvetty. Pian valkoinen lumi peittää mustan maan.

Ei kommentteja: