sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Paetkaamme Jeesuksen luo

Kylläpä viime päivinä on kirkosta eronnut valtava määrä ihmisiä. 17.000 ihmistä on suuri joukko. Puhutaan joukkopaosta. Mitä tästä seuraakaan jatkossa? Romahtaakohan kirkko kokonaan? Joudutaankohan kirkon ovia sulkemaan?
Nyt tarvitaan paljon rukousta, rakkautta ja viisautta kohdata nämä ihmiset heidän elämän tilanteessaan. Ihminen tarvitsee hengellisen kodin, jossa hänestä välitetään. Meidän tehtävämme on kantaa toistemme taakkoja ja kuormia. Jeesus on vastaus kaikille ihmisille, olipa hän millainen hyvänsä. Jeesus on suuri sielun ja ruumiin lääkäri, joka haluaa ja pystyy parantamaan ja eheyttämään ihmisen. Jeesukselle ei ole toivottomia tapauksia.

Kun olemme neuvottomat, emmekä tiedä miten meidän pitäisi toimia, niin on parempi, jos erehdymme armon ja rakkauden puolelle kuin lain puolelle. Tuomion henki ja lähimmäisen tuomitseminen erottavat meidät toisistamme.
Elämä on monimutkaista. Syntiinlankeemus on tuonut ihmiskuntaan paljon ongelmia, joita me ihmiset emme pysty ratkaisemaan. Tarvitsemme ulkopuolisen auttajan. Meillä on auttaja ja Vapahtaja. Hän on Jeesus Kristus. Jeesus ottaa vastaan syntisiä. Jeesuksen kunnia asiana on antaa syntejä anteeksi niille, jotka syntinsä tunnustavat ja haluavat tehdä parannuksen elämässään. Jeesuksen luokse tulevat eivät saa ainoastaan anteeksi syntejään, vaan he saavat myös voiman elää Jumalan tahdolle kuuliaista elämää Pyhän Hengen ja sanan kautta.

Jumala tahtoo rohkaista meitä, jotka pakenemme hänen turviinsa. Hän kannustaa meitä pitämään kiinni toivosta, joka on edessämme. Jumalalta saamamme toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Tämä toivo ulottuu taivaaseen asti, jossa meidän ylipappimme Jeesus rukoilee meidän puolestamme ja jakaa meille ansioitaan, kun vetoamme hänen uhriinsa, armoonsa, rakkauteensa ja uskollisuuteensa.

Ei kommentteja: