sunnuntai 3. lokakuuta 2010

ADRA Finlandin "Iloinen mieli" -kampanja Koillismaalla

Tänä iltana kirkollemme saapuu yhdeksän avustuspalvelutyöntekijää Etelä-Suomesta. Alkanut viikko on varattu auttamistyöhön Koillismaalla.

Riitta ehti kutoa kaksi kaunista mattoa. Kiitos sinulle upeista matoista ja ahkeruudestasi Kuusamon ETRAn hyväksi. Huomenna Riitan pitää lähteä takaisin kotiin. Toivottavasti pääset tulemaan Kuusamoon uudelleen myöhemmin. Raija on kirppiksellä, tässä jaksossa, tämän kuun loppupuolelle asti. Olemme siitä hyvin kiitolliset.

3 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Olen utelias, mahtoiko kuteita vielä jäädä seuraavaan kertaan? Varmaankin, elleivät matot olleet huomattavan pitkiä..?

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Aila!
Toinen matto oli noin kaksi metriä ja toinen noin puolitoista metriä pitkä. Leveys oli n. 95 cm. Valitettavasti emme ole ottaneet matoista vielä kuvaa, koska minulla ei ole kameraa ja Terho on ollut kovin kiireinen työssään. Jos Heikki olisi täällä, niin meillä olisi hyvä kuvaaja ja työstämme kertovat raportit olisivat kuvien kanssa vaikuttavia ja valaisevia.

Kuteita jäi vielä jonkin verran seuraavaan kertaan. Riitta tuleekin uudestaan Kuusamoon kutomaan mattoja.
Jouduimme kokoamaan kangaspuut pois ADRAlaisten majoituksen tähden ja meidän piti palauttaa lainassa olleet puut takaisin niiden omistajalle. Saamme kyllä uudet puut lainaksi ja kokoamme ne paikoilleen, kun majoitustilat vapautuvat jälleen.

Aila kirjoitti...

Aika on rakentaa ja aika on purkaa... Siinä on kova urakka, kun täytyy kangaspuita koota ja purkaa vuorotellen. Liisa-tädillä oli toiskassa koko vinttikamari varattu kangaspuille ja kutomiselle, mikä onkin aivan ihanteellinen tilanne. Meillä oli minun muistini aikana yhtenä talvena kangaspuut tuvassa, mutta eivät joulun aikaan.