sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kaivosonnettomuuden hengellisiä vertauskuvia

Eilen minua pyydettiin kirjoittamaan blogilleni kaivosonnettomuuden hengellisistä opetuksista. Kirjoitan tähän joitakin ajatuksia, joita minulle on tullut mieleen. Huomaa, että ajatukset ovat vertauksia, joilla pyrin tuomaan esille ihmiskunnan suurta draamaa. Jos sinulle tulee mieleen lisää uusia ajatuksia, jotka sopivat vertauskuviksi kuvaamaan pelastumista hengellisessä mielessä, niin kirjoitathan ajatuksiasi kommenttiin.
Tässä omia ajatuksiani:
1. Vertauksessani kolmekymmentä kolme kaivosmiestä kuvaavat kaikkia Jumalan omia, jotka elävät maan päällä.
2. Syntiinlankeemus on se onnettomuus, joka on syössyt ihmiset syvälle "kuiluun", josta kukaan ei pysty omin avuin pääsemään ylös. Kaivosmiehillä ei ollut mitään mahdollisuutta pelastautua omin avuin.
3. Pelastajat ja maan kamara edustavat taivasta ja Jumalan apua.
4. Pelastusoperaatio vaatii huolellisen suunnitelman, että se voisi onnistua hyvin.
5. Jumalalla on ollut tarkka pelastussuunnitelma jo aikojen alusta asti.
6. Kaivosmiehet etsivät vapauttajaa ja tekevät kaikkensa saadakseen yhteyden pelastajaan. Maan alta tullut viesti on kuin rukous Jumalalle. Täällä me olemme, auta ja pelasta meidät!
7. Kaivosmiesten saamiseksi takaisin kotiin tehtiin tarkka suunnitelma.
8. Maan alla olevat miehet eivät tienneet tarkkaa päivämäärää milloin he mahdollisesti pääsisivät kotiin. Heillä oli kuitenkin mahdollisuus seurata merkkejä, joiden avulla he tiesivät milloin tuo pelastuksen päivä olisi lähellä. Jeesuksen takaisintulon aika on meiltä salassa, mutta Jeesuksen antamien merkkien avulla me voimme tietää milloin hänen takaisintulonsa on lähellä.
9. Taivaan ja maan välille on valmistettu pelastustie. On olemassa vain yksi tie takaisin paratiisiin. Portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään. Iankaikkiseen elämään pääsemme vain Jeesus-tien kautta.
10. Kaivosmiehet pelastetaan yksitellen, kukin vuorollaan.
11. Ennen pelastumistaan kaivosmiehet kokevat suuren ahdistuksen ja heidän uskonsa ja kärsivällisyytensä joutuvat kovalle koetukselle. Odottaminen tuntuu pitkältä ja väsyttävältä.
12. Kaivosmiehiä ruokitaan ylhäältä käsin ja heihin pidetään jatkuvasti yhteyttä, ettei heidän toivonsa pääse sammumaan. Jumala pitää huolen omistaan.
13. Kaivosmiehet puetaan erityiseen pukuun, jossa heidät pelastetaan. Kristuksen vanhurskauden puku annetaan meille lahjaksi ja tässä puvussa pääsemme taivaaseen. Puku puetaan yllemme Jumalan toimesta, mutta meidän tulee suostua ottamaan puku vastaan. Ylösnousemuksen yhteydessä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen. Uskovat saavat kirkkaan valopuvun, samanlaisen jonka he omistivat ennen syntiinlankeemustaan.
14. Kaivokseen lasketut avustajat kuvaavat enkeleitä, jotka ovat mukana Jumalan työtovereina pelastustyössä.
15. Suunnitelma on hyvä ja sen toteuttamisen kautta pelastus on täydellinen.
16. Kaikki seuraavat suurella mielenkiinnolla miten pelastusoperaatio etenee. Taivaassa ollaan kiinnostuneita kohtalostamme. Taivas on kuin toivon leiri, jossa meitä odotetaan herkeämättä.
17. Lopuksi kaikki iloitsevat ja juhlivat pelastusta. Taivaassa on suuri ilo yhdestäkin pelastuneesta!

1 kommentti:

Terho kirjoitti...

Varsin kattavasti mietitty hengellisen elämän sovellutuksia kaivosturmasta.

Hyvää pohdintaa...