perjantai 8. lokakuuta 2010

ADRA Finland Kuusamossa

Kun aamu valkeni, ADRAn väki aloitti "Iloinen mieli" -tapahtuman järjestelyt Kuusamon liikuntahallissa. Kahteentoista mennessä oven taakse oli kerääntynyt pitkä jono avuntarvitsijoita. Saatuaan luvan astua sisälle, ihmiset marssivat saliin ja alkoivat etsiä itselleen sopivia vaatteita, kodin tekstiilejä ja leluja. Jokaisella näytti olevan jonkinlainen nyssykkä kainalossaan, kun he asettuivat syömään lämpimän aterian. Kirjat ja ruokapussit lisäsivät kantamuksien painoa huomattavasti. Kaikilla näytti olevan iloinen ja tyytyväinen mieli. Antamisen ja saamisen ilo on aitoa iloa, jota ei voi piilottaa puseron alle. Tapahtumaan osallistui useita satoja ihmisiä.
Liikuntahallilta menin kotikäynnille ja vein ruokapussin henkilölle, joka voi liikkua vain noin sata metriä kerralla. Avun saaja oli tyytyväinen saamaansa apuun. Eräs kahdeksanhenkinen perhe tarvitsi ruoka-apua kipeästi, koska lapset olivat syöneet viikonlopun aikana ainoastaan sämpylöitä. Näin yksipuolinen ruokavalio aiheuttaa pidemmän päälle sairautta ja heikkoutta.

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat tämän päivän tapahtumaan tavalla tai toisella. Ilman lähimmäisenrakkautta työ olisi jäänyt tekemättä. Kaikki hyvä tulee Jumalalta, joka rakastaa meitä ja pitää meistä huolen.

Päivä päättyi Kuusamon Tropiikin vesihoitoihin.

Huomenna vietetään lepopäivää. ADRAn väki järjestää jumalanpalveluksen ja ruokailun kaikille kirkkoon saapuville. Iltapäivällä klo 14.00 on sisäisen eheytymisen konsertti. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Ei kommentteja: