tiistai 28. heinäkuuta 2009

Kolmesti pelastettu

Lähetyskertomus, jonka leirillä olevat nuoret lukivat, sapattina 18.7.

Samuel halusi elää jännittävää elämää. Aluksi hän kirjoitteli graffiteja seiniin ja matkusti pummilla busseissa. Mutta ennen pitkää hän päätyi seuraan, jonka vaikutuksesta hän alkoi tupakoida 12-vuotiaana, juoda 14-vuotiaana ja käyttää huumeita 15-vuotiaana.
Hän vietti enemmän aikaa kadulla kuin kotona ja alkoi pinnata koulusta, vaikka valehtelikin äidille menevänsä kouluun. Hänen elämäntapansa vaati veronsa ja hän jäi luokalleen.

Vaarallinen ystävyys
Sitten Samuel tapasi tytön nimeltä Bianca, ja he alkoivat seurustella. Bianca ei kuitenkaan kertonut, että hänellä oli toinenkin poikaystävä. Poikaystävä kuuli Samuelista ja uhkasi tappaa hänet. Kun Samuel oli eräänä päivänä nousemassa bussiin, mies hyökkäsi hänen kimppuunsa ja viilsi häntä viisi kertaa suurella veitsellä. Sitten mies juoksi karkuun. Samuel kiidätettiin sairaalaan. Hän selvisi hengissä, mutta oli suunnattoman vihainen miehelle.
Samuelin setä kävi katsomassa häntä sairaalassa ja pyysi hartaasti, että hän jättäisi rajun elämän. Setä pyysi Samuelia kanssaan adventtikirkkoon. Mutta Samuelista kirkko oli liian kesyä.
Päästyään sairaalasta, Samuel ajatteli vain yhtä asiaa. Hän halusi kostaa Biancan poikaystävälle. Hän ei mennyt kotiin vaan serkkunsa luo, joka oli huumekauppias. He menivät joidenkin ystäviensä kanssa hylättyyn rakennukseen juomaan ja juttelemaan.
Mutta Samuel päätti olla juomatta. Pojat juttelivat ja nauroivat pitkälle yöhön. Sitten joku näki ulkona poliisin ja huusi varoituksen. Kaikki säntäsivät juoksuun paitsi Samuel. Hän pelkäsi haavojen aukeavan, joten hän päätti kävellä rauhallisesti ulos. Kun hän astui ovesta, hän näki poliisien pidättävän hänen serkkunsa ja ystävänsä, mutta hänen peräänsä he eivät tulleet. Oli kuin hän olisi ollut, näkymätön.

Kahdesti pelastunut
Samuel meni kotiinsa ymmällään ja itkien. Hän ei ymmärtänyt miksi, mutta tunsi, että hänen elämässään oli juuri tapahtunut käänne. Hän mietti setänsä sanoja Jumalasta ja kehotusta elämän muutokseen. Hän muisti myös äidin neuvon pyytää Jumalalta apua.
Samuel polvistui ja rukoili ensimmäisen kerran vuosiin. "En ymmärrä, miksi pelastit minut kaksi kertaa tällä viikolla", hän sanoi muistellen hyökkäystä, jossa hän oli vähällä menettää henkensä, sekä säästymistään pidätykseltä. "Mutta en halua jatkaa tällaista elämää. Haluan oppia tuntemaan sinut, Jumala."
Seuraavana päivänä Samuel meni setänsä luo. Hän pyysi saada tutkia Raamattua sedän kanssa kolmena iltana viikossa. Samuel oli niin innoissaan siitä, mitä hän oppi Jeesuksesta, että hän kertoi oppimansa viidelle ystävälleen, ja myös äidilleen.

Uusi elämä Kristuksessa
Kun murhayrityksestä oli kulunut kuusi viikkoa, Samuel pyysi kastetta, ja hänen äitinsä halusi tulla kastetuksi, hänen kanssaan.
Samuel kertoi edelleen Raamatun totuuksista, ystävilleen. Kun seurakunta järjesti evankelioimiskokouksia, Samuel kävi kotikäynneillä ja kutsui ihmisiä kokouksiin. Ennen kokoussarjan päättymistä myös neljä hänen ystäväänsä kastettiin. Viides ystävä kastettiin, myöhemmin.
Sitten Samuelille tarjottiin stipendiä adventistikouluun Manausiin. Hän tutkii edelleen Raamattua kaikkien halukkaiden kanssa, ja kasteensa jälkeen hän on johtanut 45 henkilöä Jeesuksen luo.
Samuelia kaduttaa, että hän tuhlasi vuosia alkoholiin ja huumeisiin. Mutta hän on vakaasti päättänyt käydä koulun loppuun. Sitten hän haluaa opiskella teologiaa. Hän odottaa Amazonin adventistiyliopiston avaamista ja mahdollisuutta opiskella siellä. "Kiitän Jumalaa, että hän pelasti henkeni ja näytti, että tarvitsen Jeesusta. Haluan kiittää myös lahjastanne Amazonin adventistiyliopistolle. Koulu tulee vahvistamaan työtä Amazonin alueella Brasialiassa."

Ei kommentteja: