tiistai 31. toukokuuta 2011

Sylvi Kielennivan muistolle 3.

Sylvi-sisar oli uskollisesti mukana seurakuntaelämässä. Sapattina pidettävä jumalanpalvelus oli hänelle hyvin tärkeä, samoin rukous- ja raamattupiirit.
Kesämökiltäänkin hän halusi tulla kirkkoon. Hän oli kiitollinen, kun sai Penttilästä kyydin kirkolle, että pääsi osallistumaan sapattisin seurakunnan jumalanpalvelukseen.
Sylvi tutki ahkerasti ja säännöllisesti Raamattua ja oli aktiivisesti mukana raamatuntutkisteluissa. Adventtisanoma oli hänelle rakas ja tärkeä. Sylvi puolusti aina Raamatun totuuksia. Hän oli vakaumuksen ihminen. Hän toi mielipiteensä esille eri asioista niin selvästi, että kaikki kuulijat tulivat tietämään mitkä olivat hänen uskonsa perusteet. Sylvi ei laittanut valoa vakan alle, vaan antoi sen loistaa kaikille huoneessa oleville, niin kuin Jeesus kehotti tekemään. Lähetystyö oli lähellä hänen sydäntään. Sylvi myi monet vuodet Nykyaika-lehtiä ja teki ahkerasti Sympatia-keräystä. Hän rukoili paljon ja pyysi myös seurakuntaa muistamaan hänen esirukousaiheitaan. Sylvi oli diplomaattinen ja sovitteleva sisar, joka edisti seurakunnassa sopua ja järjestystä. Hänessä oli "sotilaallista" ryhtiä ja jämäkkyyttä. Sitten ikä alkoi painaa hänen harteitaan ja lopulta Alzheimerin tauti vei muistin ja Sylvin elämän valo alkoi hiipua ja voimat ehtyivät. Sylvin sydän pysähtyi toukokuun 12. päivänä 2011, äitienpäivän jälkeen. Elämän taistelu päättyi 90-vuotiaana. Rintama-lotta sai iäisyyskutsun Lotan päivänä, juuri ennen kesää. Kevät on vuodenajoista se aika, jolloin ylösnousemuksen toivo kaikkein voimakkaimmin rohkaisee maan lapsia.

Jatkuu ...

Ei kommentteja: