maanantai 16. toukokuuta 2011

Lehtijuttu Koillismaan Uutisissa 12.5.2011

Torstaina 12.5.2011 ilmestyneessä Koillismaan Uutiset -lehdessä sivulla neljä on toimittaja Janne Aikion tekemä juttu, jonka hän teki haastatteluni jälkeen.
Kirjoituksen otsikkona on:
Keräyskampanja Karpalon hyväksi. Jutun yhteydessä on kuva, jossa laitan pulloja/tölkkejä Kirppiksemme ovenpielessä olevaan keräyspisteeseen. Kuvan alla on teksti: Paavo Hautala keräyspisteellä, johon jätettävät pullot ja tölkit tukevat kasvisravintolan perustamista. Kirjoitan jutun blogilleni, kokonaisuudessaan.

Kuusamon Adventtiseurakunnan ja ETRA ry:n jo reilun parin vuoden ajan kaavaileman kasvisravintola Karpalon toteutusta vauhditetaan vappuna aloitetulla pullo-/tölkkikeräyskampanjalla.

- Jos tuhat ihmistä löytäisi 0,15 e:n pantilla varustetun pullon taikka tölkin joka päivä ja lahjoittaisi sen Kasvisravintola Karpalon kassaan, niin vuodessa varoja kertyisi yhden ihmisen osalta 54,75 euroa, ja kun heitä on tuhat, niin kokonaissummaksi tulisi 54 750 euroa, laskee Kuusamon Adventtiseurakunnan pastori, kasvisravintolaa edistävän Kuusamon ETRA ry:n puheenjohtaja Paavo Hautala ja jatkaa, että siinä vaiheessa jo reilut parisen vuotta toteutustaan odotelleesta kasvisravintolasta tulisi viimein totta.
- Kampanjamme ensimmäisenä tavoitteena on saada kokoon sata ihmistä niin Koillismaalta kuin laajemminkin, vaikka koko Suomesta, ja he sitten puolestaan "värväävät" itse kukin mukaan kymmenen ihmistä lisää - perhettä, kavereitaan, työporukoita jne. Näin muodostuu yhteensä tuhannen ihmisen joukkovoima, joka pienen pisaran eli yhden tölkin tai pullon panoksella päivässä aikaansaa lopulta todellisen meren, Hautala kuvailee.
Hautalan mukaan kampanja toimii myös ympäristön siistijänä, ja luonnonsuojelullisessakin mielessä - tarkoituksena on kerätä pois kaikki pullot ja tölkit, jotka vain kierrätettäväksi kelpaavat, mukaan lukien myös pantittomat sekä rutistetut tölkit, jotka toimitetaan metallinkierrätykseen.
- Pulloja ja tölkkejä voi tuoda tähän kirpputorimme edustalla olevaan kierrätyspisteeseen, josta sitten toimitamme ne eteenpäin kierrätykseen. Ja kun tavoite on täynnä ja Karpalo toiminnassa, kirjataan kaikkien kampanjassa mukana olleiden ihmisten nimet kunniatauluun ravintolan seinälle, Hautala lupaa.

Ei kommentteja: