maanantai 2. toukokuuta 2011

Pullo/tölkki -keräyskampanja Karpalon hyväksi

HAASTE
Jos tuhat (1.000) ihmistä löytäisi 0,15 e:n pantilla varustetun pullon/tölkin joka päivä ja lahjoittaisi siitä saadun rahan Kasvisravintola Karpalon kassaan, niin vuodessa kertyisi varoja 54.750,-.
Haastan sinut tähän kampanjaan mukaan! Ottaisitko sinä haasteen vastaan?! Sinä voit puolestasi haastaa ystäväsi mukaan tähän kampanjaan! Samalla pidämme luonnon puhtaana!
Kerron sitten vappuna 2012 miten kampanja onnistui!
Kuusamon ETRA ry:n tilinumeron voit kysyä minulta tai rahastonhoitaja Kirsti Heikkilältä puh. 040-8474 582 tai 040-7521 076 Pullopalautus Viitenumero on 1096. Tämän viitenumeron kautta tiedämme kuinka paljon varoja kertyy pullopalautusrahoista.
Onnea keräysmatkoille!

9 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Tänäkin pyhänä kirkosta palatessa keräiltiin yhtä sun toista, kun oltiin vaihteeksi kävellen liikkeellä. Olemme toki pyörälläkin usein pysähtyneet noukkimaan pulloja ja tölkkejä. Mutta sellainen outo ja hölmö tapa joillakin tölkkien pudottelijoilla on, että tölkki revitään palasiksi, niin ettei siitä vain vahingossakaan kukaan toinenkaan pääse palauttamalla hyötymään. Olenkin ilkeästi ajatellut, että roskaaminen korreloi ihmisen (alhaisen) älykkyysosamäärän kanssa :-(

Välitin tämän haasteesi nyt aluksi Heikille.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Aila!
Laitoimme tänään kirppikselle maitokannun tapaisen "hinkin", johon pudotamme pullopalautusrahat.

Ensi viikolla lehden toimittaja tulee tekemään kampanjastamme ja haasteesta jutun lehteen. Kirppikselle voi tuoda pullopalautusrahat tai tyhjät pullot, joka me toimitamme kauppaan. Kun kerroin ideasta kirppiksellämme, siellä oli sillä hetkellä seurakuntamme jäseniä, jotka innostuivat haasteesta kovin. Reiman ja Taimin lapsenlapsen nimi on Onni. Sanoin 4-vuotiaalle Onnille, että ole sinä tämän kampanjan "suojelija", niin meillä on onni matkassa heti alusta pitäen. Onni otti tehtävän iloisesti vastaan. Kiitos Onni! Lähdimme kauppaan vaihtamaan pullot rahaksi ja sitten Onni pudotti kannuun ensimmäiset pullopalautusrahat. Otimme tilanteesta kuvan. Minulla oli etuoikeus Onnin jälkeen pudottaa kannuun omat roposet. Tänään kannuun tipahti jo 10,- euroa.
Näin tämä kampanja pyörähti käyntiin iloisissa merkeissä! Kiitos Heikki ja Aila kun olette mukana tuhannen "aktivistin" joukossa!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuulin Onnin mummilta, Taimilta, että Onni otti tehtävän "kampanjapäällikkönä" vastaan sydämellään. Hän on jo soitellut ja vedonnut sukulaisiinsa ja tuttaviinsa ja sanonut heille, että nyt pitää ruveta keräämään ahkerasti pulloja ja tölkkejä ja pistää näin raha kiertoon. Mielenkiintoista nähdä, minkälainen toimitusjohtaja Onnista vielä tuleekaan, kun jo nelivuotiaana saa ihmiset toimimaan hyvän asian puolesta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuinka sattuikaan! Kampanjan viitenumeron lukuarvoksi tulee 7. (1096). Kampanja onnistuu varmaankin täydellisesti. Sain juuri puhelun ystävältäni Tampereen läheltä ja soittaja otti haasteen vastaan. Hänellä olikin jo pari muovikassia täynnä pulloja/tölkkejä. Hän oli ensimmäinen, joka pyysi Karpalon tili- ja viitenumeron. Rohkaisin häntä olemaan yksi sadasta sadanpäämiehestä, joka rohkaisee kymmentä ystäväänsä kampanjaan mukaan! Hienoa! Onnea sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kampanja varmasti onnistuu. Pulloja on joka puolella, varsinkin viikonloppuisin.

Olen mukana haasteessa ja haastan blogin lukijat innokkaasti mukaan. Muovipussi mukaan ja lenkille!

-Asiasta hyvin innostunut

Paavo Hautala kirjoitti...

Tein jälleen Ranen kanssa tutun iltalenkkini. Kevät on jo pitkälle edistynyt Kuusamossakin, vaikka puissa ei olekaan vielä vihreyttä ja maa on suurimmaksi osaksi ruskea. Muistin tietenkin ottaa muovipussin mukaan. Vastaan tuli eräs tuttu, joka sanoi, että on se hyvä, että joku näkee vaivaa pitää tiensivuja puhtaana roskista. Kerroin hänelle kampanjastamme. Hän kehui ideaa erittäin hyvänä ja ajatteli olevansa jollain tavalla mukana, ainakin hengessä tai tuoda keräyspisteeseemme pulloja/tölkkejä satunnaisesti. Kotiin tultuani kahdessa muovikassissa oli 8 tölkkiä ja 9 viinapulloa. Toivottavasti kenellekään ei tule väärinkäsityksiä, kun alan palauttaa alkoon viinapulloja. Tänään tulikin koko viikon annos purkkeja kerralla.
Soitin tänään Turkuun ja haastoin erään ystäväni mukaan kampanjaan. Hän innostui kovasti, koska Turussa on seurakunnallamme kasvisravintola ja hän toivoo, että mekin saisimme sellaisen. Kiitos turkulaisille ystävillemme ja terveisiä Kuusamosta teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olen saanut kootuksi itselleni kymmenen hengen ryhmän keräämään pantti-rahoja pieneen säästölippaaseen.
Kävin hakemassa Kuusamon Osuuspankista kymmenen, arpakuution muotoista kaunista lipasta, joiden mitat ovat senteissä 7x7x7. Tiimarista löysin sieviä hopeisia kirjaintarra-arkkeja, nauravia hymiöitä ja lapsille sopivia eläinaiheisia tarroja. Kirjoitin lippaan yläosaan, eli raha-aukon puoleiselle tasolle ylös, sanan: Karpalo ja alas ryhmääni kuuluvan henkilön nimen.
Ryhmääni kuuluvat: Paavo, Anne, Terho, Sini, Mikael, Suvi, Toni, Jessica, Tarja ja Heikki. Tarja ja Heikki ovat Sinin vanhemmat. Sitten tein vielä yhden lippaan. Arvaatko kenelle? No, tietenkin kesällä syntyvälle Suvin ja Tonin vauvalle. Tähän lippaaseen kirjoitin sanan: VAUVA. Lasten lippaisiin kiinnitin hauskoja tarroja, joista he pitävät aivan erikoisesti. Niin, sitten minun pitäisi tehdä vielä Tonin äidillekin, Heidille, yksi lipas. Lippaat ovat nyt tosi kauniita, ne ovat aivan kuin "koruja". Ne "kutsuvat" laittamaan kolikoita sisäänsä. Eija laittoi heti lippaaseeni 0,50 e:n kolikon, kun kävin näyttämässä hänelle, mitä olin tehnyt. Kun sain lippaat valmiiksi, olin niin innoissani, että juoksin niiden kanssa lehden toimitukseen. Toimittaja ehti juuri ja juuri ottamaan niistä kuvan, joka tulee ilmeisesti torstain lehteen. Kun askartelin lippaiden parissa, niin tunsin valtavaa iloa. Toivottavasti tuo ilo siirtyisi lippaiden mukana ryhmääni kuuluvien sydämeen. Rukoilen, että näin tapahtuisi. Olen jo kokenut miten valtavan hyvä mieli tulee sydämeen, kun lippaaseen pudottaa panteista saatuja kolikoita. Se on sitä antamisen iloa, jota ei saa mistään muualta. Vaikutus tuntuu koko kehossa. Olo on kuin olisi saanut vitamiiniruiskeen. Sitten, kun saat kokea tämän tunteen itse, niin kerro siitä!
Pisaratartunnan saanut ja "pullotautiin sairastunut" Paavo!

Anonyymi kirjoitti...

Minä kerron siitä ilosta ja lämpimästä tunteesta sydämessäni, kun saan olla mukana Karpalon varojen kartuttamisessa. Olen muutaman kerran laittanut Karpalon viitteellä rahaa Kuusamon ETRA ry:n tilille, näin tein tänäänkin. Tyydyn tilisiirtoon, kun en jaksa elämäntilanteeni vuoksi nyt lähteä ulos. Tiedän, että jokaisella muutaman kadunkulman matkalla varmaankin löytyisi pullo tai kaksi, mutta nyt turvaudun vielä helppoon tapaan osallistua varojen keräämiseen. Vielä ehdin mukaan varsinaiseen haasteeseenkin kuntoni kohentuessa. Onnea projektille!

Paavo Hautala kirjoitti...

HeiTuula!
Mukava saada viestiä entisestä kotikaupungistani, Porista. Pori on tuttu kaupunki. Lapsuuskotini on Pomarkussa, joka on lähellä Poria.
Kiitos lahjastasi Karpalolle! Nimesi perässä on jo kolme x:a. Saat varmasti vuoden aikana kerättyä paljon panttijuttuja, koska asut festivaali-kaupungissa ja kesällä ihmiset juovat paljon ja heittävät pullot ja tölkit kadulle ja nurmikolle. Voimia ja siunausta sinulle ja Katri-Ulrikalle, reippaalle tyttärellesi!