maanantai 16. toukokuuta 2011

Oulussa koettua 12.-15.5.2011

Lähdimme Ouluun torstaina 12.5 klo 16.00 ja palasimme takaisin Kuusamoon sunnuntaina 15.5. klo 19.00. Osallistuin 13.5. klo 10.00 alkavaan PSL:n johtokunnan kokoukseen ja klo 13.00 alkavaan PSL:n neljänteen varsinaiseen edustajiston kokoukseen. PSL:n kesäjuhlat alkoivat perjantai-iltana klo 18.00 ja jatkuivat sapattina 14.5. klo 16.00 saakka. Kesäjuhlien mottona oli: "Sinun elämäsi ja Jeesus". Juhlat olivat tällä kerralla todistuspainotteiset. Johtoajatukseksi oli valittu Gal. 2:20: "Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä minun puolestani."
Juhlaohjelmassa minulla oli perjantai-iltana todistuspuheenvuoro. Sapattina pidin koululaisille raamattutunnin Jeesuksen viimeisistä opetuksista ja lupauksista. Jumalanpalveluksen yhteydessä kerroin lastenkertomuksen. Iltapäivällä olin lastenretken ohjaajana ja kyytimiehenä. Teimme retken Limingassa olevaan eläinpuistoon. Eläinpuisto oli rauhallinen ja kodikas. Retkieväiden syönti, laulu ja rukous laavulla jäivät erityisesti mieleeni. Kaunis aurinkoinen sää kruunasi retken ja sopi kesäjuhlien teemaan oikein hyvin.

Olimme yötä nuorten luona. Anne auttoi kevätsiivouksessa ja minä sain tehtäväkseni siivota parvekkeen ja laittaa kesäkukat. Tietomaan lähellä on Ainolan puisto. Siellä oli mukava käydä Jessican kanssa. Leikkipuiston "vempaimet" olivat Jessicalle tuttuja ja turvallisia. Ne kiinnostivat Jessicaa kovasti. Minua kiinnostivat puistosta löytyvät pullot/tölkit. Keräsin niitä mustan jätesäkillisen Kasvisravintola Karpalon perustamista varten. Puistossa tutustuin myös oululaisiin nuoriin ja sain tilaisuuden keskustella heidän kanssaan tulevasta hankkeesta. Kaikki olivat hyvin myönteisiä ja he toivottivat onnea ja menestystä kampanjalle. Haastoin myös tapaamani nuoret ja heidän kaverinsa mukaan tähän kampanjaan ja kehotin lukemaan lisätietoja blogiltani. Toivottavasti saan heistä hyviä yhteistyökumppaneita ja heidän nimet löytyvät sitten Karpalon seinälle asetetusta kunniataulusta, osoituksena siitä, että he ovat olleet mukana rahoituksen hankkimisessa. Roskilla rahoitettu ravintola on mielenkiintoinen ajatus. Kun vuoden kampanja onnistuu hyvin ja saan tuhat ihmistä liikkeelle hyvän asian puolesta, niin voimme sitten tarjota terveellistä luomuruokaa. Karpalo ei tule tarjoamaan "roskaruokaa", vaikka rahoitus saadaankin "roskien" kautta. Kiitos nuoret yllättävästä kohtaamisesta Ainolan puistossa. Kasvonne jäivät mieleeni ja muistan teitä rukouksin.

Ei kommentteja: