keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Aarre saviastioissa 1.

Yllätyin, kun sain tänään käteeni uuden Nykyaika-lehden 11/2011. Kansikuvassa on savenvalajan taitavat kädet muovaamassa saviruukkua. Dreijan äärellä Jumala puhuu meille koskettavalla tavalla arvostamme ja omasta työstään meissä. Lehden kansikuva on epäilemättä valittu siinä olevan kirjoitukseni johdosta. Kirjoitan tämän kirjoitukseni blogilleni arkistointimielessä. Kirjoitus alkaa lehden sivulta kaksi ja päättyy sivulle neljä. Sivulla kolme on lehden pääkirjoitus.

Aarre saviastioissa
Paavo Hautala

Ahdistuksen keskelläkin uskova ihminen voi luottaa siihen, että Jumala on hänen lähellään.
Kun ihmisen mahdollisuudet ovat tiensä päässä, Jumalan tie on vasta alkamassa. Suuri savenvalaja, meidän Herramme, toimii niiden elämässä, jotka uskovat ja antavat kunnian hänelle.

"Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta, eikä meistä itsestämme." (2. Kor. 4:7.)
Joka vuosi olen hankkinut Kuusamon Bjarmiasta tai Posion Pentikiltä savea nuorten kesäleireille taidetapahtumaa varten. Nuoret ovat olleet innostuneita muovaamaan savesta kaikenlaisia hahmoja, esineitä ja astioita. Lopuksi olemme äänestäneet ja laittaneet töitä paremmuusjärjestykseen. Olemme todenneet, kuinka vaikeaa on ollut löytää voittajatyö, koska kaikki luomukset ovat olleet hyviä ja omalla tavallaan ainutlaatuisia. Niissä on näkynyt tekijän oma kädenjälki, joka on kertonut jotakin hänen ajatuksistaan ja persoonastaan.

Jumala valitsee heikoimmat
Tehdessään jotakin ainutlaatuista ja arvokasta Jumala käytti maan tomua. Suuri mestaritaiteilija näki siinä oman kuvansa, astian, johon hän halusi kätkeä aarteensa. Jumalan käsissä halvasta tulee arvokasta. Hänen kaikkivaltias katseensa näkee kauneutta sielläkin, missä me näemme vain tyhjää, autiutta ja karuutta.
"Ajatelkaa, veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista. Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. Näin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä. Jumalan vaikutusta on se, mitä te Kristuksessa Jeesuksessa olette. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. Näin toteutuu kirjoitus: 'Joka ylpeilee, ylpeilköön Herrasta.'" (1. Kor. 1:26-31.)

Jatkuu ...

Ei kommentteja: