tiistai 31. toukokuuta 2011

Sylvi Kielennivan muistolle 2.

Vuonna 1979 Sylviä kohtasi suuri suru, kun hänen miehensä Hugo kuoli saman ikäisenä kuin Sylvin äiti Anna-Brita, 63-vuotiaana. 59-vuotiaasta leskiäidistä jäi huolehtimaan heidän 34-vuotias Jorma-poikansa, joka oli saanut hyvän kasvatuksen ja - koulutuksen. Jorma piti äidistään hyvää huolta isänsä kuoleman jälkeen, äitinsä elämän loppuun asti. Sylvi eli leskenä 32 vuotta. Yhteinen taival Hugon kanssa kesti 38 vuotta, joten Sylvin elämänkaari muodostui kahdesta lähes samanpituisesta erilaisesta jaksosta. Hugon kuoleman jälkeen Sylvi asui Torangin kodissaan pari vuotta ja muutti sitten 1980-luvun alussa Maaseläntie 5:een. Tässä osoitteessa Sylvi asui yli 20 vuotta. Vuonna 2003 Jorma järjesti ikääntyneelle äidilleen uuden kauniin kodin Sylvin entisen kodin naapurista Juhantie 3:sta. Nyt hissi vei Sylvin kolmanteen kerrokseen vaivatta ja helpotti näin hänen liikkumistaan. Tässä kodissa Sylvi ehti asua viisi vuotta. Elämänsä viimeiset kolme vuotta Sylvi asui Koilliskodin hyvässä hoidossa.
Minkälainen Sylvi oli luonteeltaan ja mitä hänen elämäänsä sisältyi? Näitä asioita saimme muistella yhdessä tarkemmin, Sylvin muistotilaisuudessa.
Yli kahdenkymmenen vuoden aikana opin tuntemaan Sylvi sisaren lämminsydämisenä, ystävällisenä, erittäin vieraanvaraisena, rauhallisena, kärsivällisenä, ahkerana ja tarmokkaana vastuunkantajana, jolla oli palvelijan sydän. Sylvi oli harkitsevainen, käden taidoilla varustettu luontoihminen. Kukkien kauneus ja lintujen viserrykset ja muuttolintujen pesäpuuhat eivät jääneet Sylviltä huomaamatta. Hän osasi laskea myös leikkiä, koska hänellä oli hyvä huumorintaju. Sylvin lempiharrastuksena oli puutarhanhoito. Oman maan juurikasvit, salaatit, sipulit, herneet, marjat, mansikat jne., ovat ravinneet Sylvin oman perheen lisäksi myös vieraita ja ystäviä. Penttilänvaarassa oleva kesämökki oli Sylville hyvin rakas paikka. Tuo kaunis piilopirtti ei ollut suljettu yksityisalue, vaan kaikki olivat aina tervetulleita sinne hänen vieraikseen, nauttimaan saunan lämmöstä ja veden raikkaudesta ja tietenkin hyvistä Sylvin valmistamista herkuista ja iloisesta seurasta.
Adventtiherätyksen Sylvi koki Helsingissä Elsa Luukkasen välityksellä.
Pastori Onni Peltonen, kastoi Sylvin sunnuntaina 5.5.1957. Sylvi oli silloin 37-vuotias. Hän ehti olla adventtiseurakunnan jäsenenä 54 vuotta. Muutettuaan Kuusamoon Sylvi alkoi rukoilla ja toivoa, että tännekin saataisiin adventtiseurakunta. Sylvistä tulikin Kuusamon adventtiseurakunnan perustajajäsen, joten hänen rukouksensa ja toiveensa toteutuivat. Hän on ollut puuhaamassa kolmea seurakuntasalia Kuusamossa: Oravatien, Kaiterantien ja Kitkantien seurakuntasaleja. Sylvi-sisar oli uskollinen, periaatteellinen ja vahva seurakunnan tukipilari, joka tuki kaikkia paikkakunnalla toimivia adventtiherätyksen julistajia ja työntekijöitä. Hän arvosti Herran työhön kutsuttuja ja rohkaisi ja kannusti heitä monin eri tavoin. Minullekin Sylvi oli kuin äiti konsanaan. Yhteistyö Sylvin kanssa sujui erittäin hyvin. Seurakunnassa Sylvillä oli tärkeitä luottamustoimia. Hän toimi mm. seurakunnan rahastonhoitajana, - sihteerinä ja johtokunnan jäsenenä monet vuodet.

Jatkuu ...

Ei kommentteja: