sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Vieraita ja löytöjä

Raija, Jouko ja Riitta tulivat tänään Kuusamoon. Riitta alkoi heti säätää kangaspuita kutomisvalmiuteen. Kiitos Ailalle hyvistä matonkuteista. Janne toi ne eilen illalla tullessaan Kuusamoon. Tavarat menivät kirppikselle ja ne pienet kengät tekivät heti kauppansa, koska ostin ne Jessicalle. Ne tulevat sopimaan Jessicalle ensi kesänä oikein hyvin. Ostin myös seuraavat neljä kirjaa, jotka löysin laatikosta: Äidin rukouskirja, Laki harhateillä, Luojan linnut ja Kuunteleva rukous. Ensimmäisenä avasin Anna-Mari Kaskisen Äidin rukouskirjan ja se avautui sivulta 35. Se on ensimmäinen rukous "Lapseni lähtee kouluun" kategoriassa. Lukiessani tämän rukouksen citymarketin parkkipaikalla, autossani, Ajattelin Mikaelin tulevaa kouluunlähtöä neljän vuoden päästä.

"Lapseni lähtee kouluun. Hän seisoo eteisessä uusissa farkuissaan, uunituore reppu kapeilla hartioillaan. Näen jännityksen, innostuksen ja pelon. Kohta hän on yksi monista, ääni ruokajonossa, viilettävä jalkapari leikkikentällä, kaverien ja opettajien arvioitavana. Herra, anna hänen aina säilyttää tietoisuus siitä, että hän on arvokas omalla, ainutlaatuisella tavallaan. Auta etten koskaan sortuisi mittaamaan häntä suorituspisteillä ja koenumeroilla. Auta häntä löytämään oma tiensä. Ohjaa häntä kulkemaan sinne minne sinä tahdot."

Janne tuli hakemaan kissanpentua Loma-Ajakasta. Santtu-kissa oli säikkynä ja peloissaan kun se joutui eroon emostaan vieraaseen paikkaan. Santtu etsi koko ajan suojaisia paikkoja lipaston ja sängyn alta kun yritimme saada sen kiinni kuljetushäkkiin. Takaa-ajo aiheutti Santulle pienen paniikin, mutta lopulta onnistuimme saamaan sen häkkiin ja Janne pääsi lähtemään Ouluun. Oulussa Santtu oli illalla edelleenkin hämillään eikä ollut vielä suostunut tulemaan häkistä ulos, vaikka ovi olikin avoinna. Jannella oli autossaan kaikenlaisia mukavuuksia, jotka tulevat tekemään Santun tulevasta elämästä miellyttävän ja virikkeellisen. Santtu pääsi hyvään kotiin.

Janne laittoi blogilleni uusia kuvia ja Karpalon seurantaan liittyvän "kippuran". Katso 4.10.2009 päivätyn kirjoituksen sivua ja klikkaa sieltä löytyvää linkkiä. Löysitkö etsimäsi?

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Olipa mukava lukea, että teit löytöjä ja että mattoakin alkaa syntyä.
Oli myös hupaisaa ajatella, mitä kaikkea Heikki on mahtanutkaan kirjalaatikkoon laittaa. Hän osaa niitä kierrättää, itse en raaskisi oikein mistään luopua. Onneksi hän ei kysynyt minulta, olisin saattanut tuon Luojan linnutkin siepata pois, vaikken sitä tarvitsekaan... Sinäkin varmaan pidät Riikka Juvosen ihanista kuvista?

Paavo Hautala kirjoitti...

Vaikka Riikka Juvosen kuvat ovat pelkistettyjä, niin ne ovat silti ilmeikkäitä ja valaisevat tekstiä hyvin.

Riitta kertoi, että hän saa huomenna ensimmäisen maton valmiiksi. Siitä tulee raikkaan valoisa, puna-valkoinen matto.

Aila kirjoitti...

Vau! Hyvä Riitta!

Muuten, "kippuran" kautta löytyi ihmeellinen käyrä. Ihmeellistä oli se, miten toteutuma vastasi niin tarkasti ennustetta. Haiskahtaa johdatukselta... ;-)

Paavo Hautala kirjoitti...

Olemme kokeneet ihmeellistä johdatusta kirpparin pidossa. Jokin aika sitten emme vielä tienneet, kuka tulee jatkamaan kirpparin pitoa Raijan poislähdön jälkeen. Sari kertoi eilen, että hänelle tuli voimakas tunne viime viikolla tulla kysymään kirpparipaikkaa. Nyt hän on ollut jo kolmatta päivää töissä ja viihtyy hyvin. Sari osaa laittaa tuotteet hyvin esille ja hän pitää kirpparin siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Kiitos Sari! Onnea ja menestystä työssäsi!