sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Matkoilla 2.-5.9.2010 Kajaanissa

Pääsimme tien päälle torstaina 2.9. noin kello 20.00. Anne ajoi koko matkan Kajaaniin asti ja minä sain levätä. Peräkärry kulki automme perässä yhtä sujuvasti kuin kissalla häntä. Olinkin aika väsynyt koko viikon kestäneestä maalausurakasta, joten oli ihan mukava, kun Anne ajoi autoa. Kainuusta Koillismaalle ajaminen sunnuntaina 5.8. oli minun tehtäväni.
Olimme perillä Annen kotona torstaina puolenyön maissa. Irma (isomummi 92 v.) oli valveilla meitä odottamassa.
Iltateen jälkeen menimme heti nukkumaan.

Perjantaina aamiaisen jälkeen aloitimme syystyöt. Nostimme perunan maasta, leikkasimme nurmikon ja pensasaidan, veimme kaatopaikkakuorman, haimme Kajaanin Adventtikirkolta sinne kerätyt kirpputoritavarat ja kävimme kaupassa. Peräkärry oli tarpeen, koska tavaroita oli niin paljon. Kiitos Kajaanilaisille ystäville hyvistä tuotteista. Ne menevät varmasti hyvin kaupaksi, kun hinta on kohdallaan. Kuormaan tuli lisää painoa sunnuntaina, kun Raija ja Jouko Hänninen, Varkaudesta, tulivat Kajaaniin ja toivat paljon hyviä kamppeita Kuusamoon vietäväksi. Kiitos Raija ja Jouko! Näitte paljon vaivaa, kun varta vasten ajoitte pitkän matkan Karpalon hyväksi. Raija sai idean lähteä Kainuun pääkaupunkiin, kun hän luki blogiltani, että olemme viikonloppuna siellä käymässä. Blogini toimi informaatiokanavana yllättävällä tavalla. Oli mukava tavata Jouko ensimmäistä kertaa. Kerroit mielenkiintoisesta mopojen keräilyharrastuksestasi. Onkohan sinulla laajin kokoelma mopoja koko Suomessa. Nytkin sinulla oli mielessä hakea joku mopo Iisalmesta paluumatkalla Varkauteen. Mersusi on ollut tosi kestävä, koska sillä oli ajettu jo 1,5 milj. kilometriä.

Kolmiosaisen komerokaapin kokoaminen oli suurempi urakka kuin olisin etukäteen osannut odottaa. Kokoamisesta ei olisi tullut mitään ilman naapureiden apua. Kokoamisohjeet olivat melko sekavat ja puutteelliset. Piirustuksista ei tahtonut saada millään selvää, koska esimerkiksi kaikki osien mittatiedot puuttuivat kokonaan. Erikoinen tilanne oli se, kun suntio, suntion rouva ja pappi tekivät yhteistyötä ja kokosivat kaappia. Kiitos avustanne, kärsivällisyydestänne ja sitkeydestänne kaappien kokoamisessa. Viisi tuntia meiltä vierähti ennen kuin kaapit olivat valmiina paikoillaan. Vialliset saranat ja niiden korjaaminen hidasti kokoamista melkoisesti. Ette antaneet kuitenkaan periksi, vaan veitte työn päätökseen. Olin suuresti vaikutettu ystävällisyydestänne ja avuliaisuudestanne. Teidänkaltaiset naapurit ovat harvinaisia ja kullan arvoisia. Siunausta teille ja perheellenne! Olette lämpimästi tervetulleita Kuusamoon meidän vieraiksemme!

Sapattina oli ilo vierailla Kajaanin kirkossa ja johtaa jumalanpalvelus. Pastori Matti Markkasen saarna oli mielenkiintoinen ja koskettava. Se pani miettimään Israel-kysymystä syvällisellä tavalla. Kirjoitan ehkä myöhemmin niistä ajatuksista, joita kuulin ja jotka heräsivät mielessäni sanomaa kuunnellessani.
Nyt lopetan tällä kertaa tähän!

Olimme kotona Kuukkelintiellä sunnuntaina 5.9. n. klo 20.00.
Kajaanin kaupoissa oli hyviä tarjouksia. Mikael ja Jessica saivat tuliaisiksi lämpimiä vaatteita.

Ei kommentteja: