torstai 9. syyskuuta 2010

Pentti-nalle löysi kodin!

Naapurin mies tuli kyselemään, että mitä minä oikein puuhaan, kun kannan yhtenään multasäkkejä tontilleni ja touhuan koko ajan pihamaalla, tehden puutarhahommia kuin keväällä konsanaan. "Kannattaako noita kukkapenkkejä enää perata, koska pian tulee lumi maahan ja peittää kaiken", hän kyseli? Onhan sitä vielä ainakin kuukauden verran sulaa aikaa, joten vielä kannattaa tehdä kasveille yhtä sun toista. Monet lopettavat kukkien hoidon liian aikaisin syksyllä. Esimerkiksi kasvien kastelu on tärkeä. Olemme saaneet ihastella kukkien kauneudesta myös iltavalaistuksen aikaan.
Kerroin naapurilleni, että käsissäni on melkein joka päivä joku uusi kasvi, jota kiikutan pitkin ja poikin tonttiani etsien kasville sopivaa kasvupaikkaa. Syksyllä saa kasveja tosi edullisesti, jopa 70 %:n alennuksella. Sinikin innostui ostamaan tänään purppuratuomen omalle pihamaalleen Hepokaarteelle.
Naapurin tullessa juttusille, olin juuri kylvämässä lapinpionin siemeniä kahteen isoon kukkapurkkiin. Näytin hänelle yhtä siementä, joka on kuin pieni musta marja. Sitten kiersimme talon ympäri ja katsoimme mitä kaikkea olen syksyn aikana puuhastellut. Hän ihmetteli kovasti hortonomi-taitojani ja kiinnostui näkemästään.

Keskustelimme naapurin kanssa myös uskontoon liittyvistä kysymyksistä. Se oli hyvä hetki.

Olin tänään muutaman tunnin kirppiksellä, että Eine sai tehtyä omat hommansa. Asiakkaita kävi ihan mukavasti.
Tein tänään kotikäynnin Kaarinan ja Pentin kotiin. Vein kirppikseltä hienon nallen, jolla oli sininen kaunis villapaita päällä ja paidassa luki, Pentti. Pentti-nalle pääsi kotiin! Kaarina oli yksin kotona, koska Pentti oli joutunut kuumeen tähden sairaalaan. Tunsin tulevani tähän kotiin juuri oikealla hetkellä. Saimme rukoilla Pentille terveyttä ja paranemista.

Ei kommentteja: