keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Tieto leviää puutarhaharrastuksestani

Anne on ilmeisesti jutellut asiakkailleen puutarhaharrastuksestani, koska eräs hänen asiakkaistaan haluaa tuoda minulle ensi maanantaina lapinpioneja ja joitakin muitakin taimia, joita hän on perennastaan perannut. Jännä nähdä mitä on tulossa. Kiitos jo etukäteen!
Viime sapattina olimme Kajaanissa. Kun kävin maanantaina kirkollamme, niin sinne oli joku tuonut minulle pienen muovipussin, jossa oli lapinpionin siemeniä. En tiedä kuka on näiden siemenien takana. Pussin vierellä oli kirjelappunen, mutta siinä ei ollut lähettäjän nimeä. Kiitos kuitenkin siemenistä hänelle, joka ne toi. Kylvän ne huomenna purkkeihin, jonka laitan talveksi ulos, koska siemenet luultavasti tarvitsevat kylmäkäsittelyn itääkseen ensi kesänä. Purkkeihin kylväminen auttaa myös siinä, etten nyhtäisi niitä pois rikkakasveina, kun ne ovat kukkapenkissä alullaan, enkä tunnistaisi niitä lapinpioneiksi.
Tämä päivä meni edelleen puutarhahommissa. Kaivoin noin puolitoista metriä kanttiinsa suuruisen heinittyneen alueen ja siirsin siihen neljä nauhusta toiselta puolelta taloa. Heinien joukosta irrotin kaikki kullerot ja muitakin kasveja, jotta niillä olisi tilaa "hengittää". Heinittyminen tukehduttaa kasvit nopeasti. Yritin ottaa lapiolla mahdollisimman tarkkaan ja syvältä kaikki heinäpaakkujen juuret ja estin juurimatolla naapurin puolelta tulevat heinät. Kaivamisen tähden jouduin laittamaan monta säkkiä uutta multaa. Lopputulos oli mielestäni hyvä. Ensi kesänä sen sitten näkee tarkemmin.
Minun piti hakea Kurtin sahalta lisää tipparimaa 82 metriä. Siinä on minulle maalausurakkaa ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja: