maanantai 6. syyskuuta 2010

Tosi Israel kootaan taivaaseen, ei Lähi-Itään!

Ensimmäisen kerran Jumala kokosi kansansa Egyptistä ja toi heidät Israelin maahan. Jumala lupasi koota kansansa toisen kerran. Tämä toteutui silloin, kun kansa koottiin Babylonin vankeudesta takaisin Israelin maahan. Kokoaako Jumala kolmannen kerran kansansa maantieteelliseen Israeliin?
Minulla on sellainen käsitys, ettei hän tee niin. Jumala kyllä kokoaa kansaansa koko ajan, mutta mihin hän heitä kokoaa?
Tämän päivän tosi israelilaiset ovat niitä, jotka uskovat Jeesukseen ja ovat hänen lapsiaan. Tähän tosi israelilaisiin ei kuuluta kansallisen identiteetin mukaan, vaan hengellisen identiteetin mukaan. Kun Jumala kokoaa tämän päivän israelilaisia, hän ei kokoa heitä Lähi-Itään, eikä mihinkään muuhunkaan maantieteelliseen paikkaan, joka kantaa nimeä Israel, vaan Herran luo. Jeesus on Messias, Hyvä Paimen, joka kokoaa kaikkien kansojen ihmisiä luokseen, pelastaakseen heidät synnin vankeudesta. Jeesuksen luo voi tulla kuka tahansa ja missä tahansa. Kun ihminen tulee Jeesuksen luo, hänen ei tarvitse muuttaa omalta paikkakunnaltaan mihinkään maantieteelliseen paikkaan, jossa hän tuntisi itsensä paremmin kuuluvansa Jumalan omien joukkoon, tosi israelilaisten joukkoon. Minun mielestäni kristinuskoon kääntyneen juutalaisen ei tarvitse muuttaa maantieteelliseen Israeliin tullakseen hyväksytyksi Jumalan edessä. Hän voi asua siinä maassa missä hän on ja kuulua tosi israelilaisten joukkoon. Hyvä Paimen etsii ja kokoaa omiaan kaikkien kansojen seasta, jonne he ovat hajaantuneet. "Pakanat" (ei juutalaiset) ovat niitä muita lampaita, joita Jeesus etsii yhtä innokkaasti kuin juutalaisiakin eksyneitä lampaita. Jeesus on yksi ja sama Paimen kaikille maapallon ihmisille, joita hän kokoaa luokseen ja paimentaa tykönään, asuipa hän sitten missä hyvänsä tällä maapallolla. Jumalalla ei ole tällä hetkellä maailmassa erikoiskansaa geenien perusteella, vaan uskon perusteella. Jumalan valtakunnan kansalaisten asuma-alueen rajoja ei voida piirtää kartalle ja sanoa, että tässä kulkee Jumalan valtakunnan raja. Jumalan valtakunta on sellaisen ihmisen sydämessä, joka on vastaanottanut Jeesuksen omaksi Vapahtajakseen ja Herrakseen. Jumalan valtakunta on liikkeellä oleva valtakunta, joka liikkuu alituisesti kansojen meressä.
Jeesus sanoo: "Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut." (Matt. 24:31.)
Jumalan valittuja ovat kaikki Jeesuksen omat, ja heitä asuu kaikkialla maailmassa. Heidät kootaan "Taivaalliseen Kanaanin maahan", jossa ei tarvitse pelätä pommiuhkauksia, ja jota ei puolusteta tämän maailman aseilla eikä politikoinnilla. On huomioitava, että kristinusko ei ole maakeskeinen, vaan taivaskeskeinen uskonto. Tämä maa on katoavainen ja se tulee palamaan poroksi. Jeesus sanoi, että hänen kuninkuutensa ei ole tästä maailmasta. Jeesus on taivaan ja uudestiluodun maan kuningas, jossa hän asuu ja jota hän hallitsee oman kansansa (tosi Israelin) kanssa, ei vain tuhatta vuotta, vaan ikuisesti.

2 kommenttia:

Esa kirjoitti...

Hei taas!

Siis hengellinen ja maallinen Israel ovat eri asioita! Mielestäni politiikkaa ja uskontoa ei saa sotkea toisiinsa. TV 7:lla on ne Israelin uutiset, joissa tulee runsaasti negatiivisia asioita
kuten yleensäkin uutisissa. Tämä katoavainen maa
tulee palamaan poroksi, jolloin mm. kaikki saasteet häviävät; joten se on välttämätöntä, jotta maapallo voidaan uudestiluoda.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Esa!
Kyllä hengellinen Israel ja maallinen Israel ovat eri asioita. Roomalaiskirjeen yhdeksäs luku puhuu tosi Israelista.
Olen kanssasi samaa mieltä siinä, että uskontoa ja politiikkaa ei pitäisi sekoittaa keskenään. Minun mielestäni olisi parempi, että kirkko ja valtio olisivat erillään toisistaan.
Olisi mielenkiintoista, jos joltakin kanavalta tulisi sellaiset uutiset, joissa tuotaisiin yksinomaan positiivisia uutisia esille.