torstai 21. tammikuuta 2010

Valona pimeässä maailmassa!

Tänä aamuna minulla oli pitkä puhelu Porvoossa asuvan ystäväni kanssa. Hän ihmetteli sitä hengellistä pimeyttä, joka maailmassa vallitsee. Sanoin hänelle Jes. 60-luvun alkujakeiden sanoman:

"Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi. Katso pimeys peittää maan, ja yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi. Niin kansat tulevat sinun valosi luo ja kuninkaat sinun aamunkoittoosi." (Jes. 60:1-3.)

Kirjoitin muutama päivä sitten kuun taivaasta, joka on musta. Maan moraalinen "taivas" on myös musta. Kuun taivas on musta, koska kuun taivaalta puuttuu heijastuspinta. Tämän tähden valo ei pääse tulemaan esille. Maan moraalinen pimeys ja kansojen synkkyys johtuu myös siitä, että Jumalan valon heijastuspintoja on liian vähän. Jumalan valo ei pääse tulemaan esiin riittävän voimakkaasti. Jos maailmassa olisi enemmän sellaisia sydämiä, joista Jumalan valo loistaisi, maa valkenisi Hänen kirkkaudestaan. Tässä on meille yhteinen rukousaihe. Saakoon Herra puhdistaa sydämemme heijastuspinnan sellaiseksi, että Herran kirkkaus pääsisi loistamaan paremmin pimeässä maailmassa.

Ei kommentteja: