keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Haudassa on hiljaista

"Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei yksikään, joka on hiljaisuuteen laskeutunut." (Ps. 115:17.)

Kun ihminen kuolee, hän laskeutuu hiljaisuuteen. Kaikki äänet vaikenevat. Tietoisuus lakkaa täydellisesti. Kuolleet eivät ylistä Herraa maassa, taivaassa eivätkä maan alla. Vainajamme eivät pysty ilmestymään eläville ihmisille. He eivät lähetä tietoja rajan takaa. Kuolleet eivät voi kummitella.

"Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää paikkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu. Heidän rakkautensa ja vihansa ja kiihkonsa on mennyt, eikä heillä enää koskaan ole osaa missään, mikä tapahtuu auringon alla. --- Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta." (Saarn. 9:5,6,10.)

Kuolleet laskeutuvat hiljaisuuteen. Elämä kuoleman jälkeen on mahdollista vain ylösnousemuksen kautta. Ensimmäinen ylösnousemus, Herran omille, tapahtuu Jeesuksen takaisintulon yhteydessä. Toinen ylösnousemus on jumalattomien ylösnousemus. Tämä tapahtuu tuhatvuotiskauden jälkeen, kun uusi Jerusalem laskeutuu alas taivaasta.

Kun Jeesuksen ylösnousemusvoima herättää kuolleet, niin silloin ihmisen tietoisuus tulee mahdolliseksi. Jumalalla ainoalla on kuolemattomuus ja hän antaa sen meille Jeesuksen kautta. Muutamat ihmiset ovat jo päässeet taivaaseen. Henok otettiin kuolemaa maistamatta, Isän luo, 365-vuotiaana. Elia vietiin tulisilla vaunuilla taivaaseen. Mooses kuoli, mutta Jumala herätti hänet ja vei hänet taivaalliseen kanaaniin. Raamattu kertoo, että Jeesuksen ylösnousemuksen yhteydessä tapahtui joillekin uskoville ylösnousemus ja Jeesus vei heidät taivaaseen, yhdessä hänen kanssaan. Meidänkin vuoromme tulee aikanansa!

Ei kommentteja: