maanantai 18. tammikuuta 2010

Lavrenchukin musiikki-perhe Kuusamoon 5.-6.3.2010

Ukrainalainen Lavrenchukin musiikki-perhe vierailee Kuusamossa 5.-6.3.2010.
He pitävät konsertin Kuusamon Adventtikirkossa, Kitkantie 37, perjantaina 5.3. klo 18.30 ja esiintyvät myös la 6.3. klo 10.00 jumalanpalveluksessa.

Lavrenchukin perhe asuu ja työskentelee Suomessa. He palvelevat mielellään seurakuntia musiikin välityksellä. Perheeseen kuuluu viisi lasta, kaksi poikaa ja kolme tyttöä. Kolme vanhinta lasta ovat mukana esiintymässä eri tilaisuuksissa ja konserteissa. Tärkein asia perheelle on välittää ihmisille rauhaa ja iloa hengellisen ja klassisen musiikin välityksellä. Pohjois-Karjalassa asuessaan he ovat vierailleet musisoimassa useilla eri paikkakunnilla Suomessa, mm. Ahvenanmaan, Haukivuoren, Iisalmen, Joensuun Pielisensuun, Kangasniemen, Kuhmon, Kuopion Männistön, Lieksan, Liperin, Nilsiän, Rantakylän, Rääkkylän, Simpelen seurakuntakeskuksessa, Varkauden ev.lut. seurakunnissa; Helsingin, Iisalmen, Joensuun, Kouvolan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Lieksan, Liperin, Piikkiön, Varkauden adventtiseurakunnissa; Joensuun, Juuan, Heinolan, Kangasniemen, Kiteen, Lahden, Lieksan, Tohmajärven, Turun helluntaiseurakunnissa; Keuruun Juhannuskonferenssissa, ISO KIRJA, 2009, Nurmeksen Kristalli ry:ssä, Vivamossa jne.

Perheen isä, Igor, on ammatiltaan orkesterimuusikko ja harmonikkataiteilija. Hän soittaa mm. Bachia, Marchelloa, Vivaldia ja populääristä hengellistä musiikkia.

Äiti, Svetlana, on ammatiltaan pianisti, kuoronjohtaja ja pianonsoiton opettaja. Hän soittaa mm. Sibeliusta, Kaskea, Bachia ja Glinkaa.

Vanhin poika, Seva, soittaa trumpettia. Hän on opiskellut Keski-Karjalan musiikkiopistossa ja siirtyy nyt opiskelemaan Joensuun konservatorioon. Hän soittaa perheen triossa sekä tarvittaessa myös muissa kokoonpanoissa.

Tytöt, Nastja ja Alona, laulavat suomeksi ja venäjäksi. He laulavat sekä suomalaisia että venäläisiä kappaleita. Heistä on erityisen miellyttävää laulaa tunnettuja Lasse Heikkilän ja Pekka Simojoen lauluja sekä lauluja Victor Klimenkon heprealaisesta ohjelmistosta.
Keväällä 2009 heiltä ilmestyi hengellinen CD, jossa on sekä suomenkielistä että venäjänkielistä musiikkia.
Talvella 2009 instrumenttitrio: Seva (trumpetti), Svetlana (piano), ja Igor (harmonikka) ilmestyi hengellinen CD, jossa on sekä trio että soolo musiikkia.

CD:tä on saatavana konsertistamme 5.3.2010. Tervetuloa ostamaan ja tukemaan tällä tavalla Lavrenchukin musiikkiperheen arvokasta työtä.

Lavrenchukin perhe uudistaa kaiken aikaa ohjelmistoaan, mutta teema pysyy aina samana, hengellisenä.
Duetoissa Nastja ja Alona ja triossa Seva, Svetlana ja Igor esittävät suomalaisia, heprealaisia ja venäläisiä lauluja sekä instrumentaalimusiikkia. Laaja ohjelmisto antaa perheelle mahdollisuuden valita konsertteihin erilaisia kokoonpanoja kuin myös soolokappaleita.

Lavrenchukien perheen musiikkia on ilo kuunnella ja musiikin sävelten kautta välittyvä sanoma siunaa jokaista kuulijaa.

Igor Lavrenchuk soitti minulle eilen. Sovimme hänen kanssaan musiikkivierailusta Kuusamon Adventtikirkossa 5.-6.3.2010.

Paikalliseen lehteen laitamme tarkempaa informaatiota lähempänä tapahtumaa.
Konserttiin on Vapaa pääsy! Konsertissa keräämme vapaaehtoisen uhrilahjan kokouskulujen peittämiseksi ja Lavrenchukin musiikki-perheen työn tukemiseksi.
Olette kaikki lämpimästi Tervetulleita kuulemaan, katsomaan ja virkistymään!
Kannattaa tulla sekä läheltä että kauempaakin!

2 kommenttia:

Marko Sallinen kirjoitti...

Hienoa että Kuusamokin pääsee kuulemaan Lavrentchukeja.

Olen ollut Lavrentchukien konsertissa kaksi kertaa, toinen konsertti oli ehkä noin vuosi sitten Joensuun Helluntaiseurakunnassa, ja toinen hiljattain Varkauden Luterilaisessa kirkossa.

Aivan oman tunnelmansa Lavrentchukien konsertteihin luo perheen keskinäinen yhteys ja lämmin usko Vapahtajaan.

On uskomatonta kuinka harmonikka voi Igorin käsissä soida kuin kirkkourut. Tyttöjen heleä laulu on hoitavaa, ja Sevan trumpetti kutsuu taisteluun pimeyttä vastaan. Kun lopulta Svetlana soittaa "Yö Meren Rannalla", niin siinä enkelitkin hiljenevät. Kannattaa ehdottomasti käydä kuulemassa.

Lavrentchukien konserteissa saa siunatun musiikkielämyksen niin tavallinen tallaaja, kuin kuuleman mukaan myös musiikin ammattilainenkin.

PS. kannattaa pyytää erikseen että Igor soittaisi jossain välissä harmonikalla Bachin urkutoccata, D -molli. Silmät sulkemalla saatte samalla vierailun virtuaalikatedraaliin.


Marko Sallinen,
yrittäjä
Liperi

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Marko Salliselle kannustavista sanoistasi! Odotamme mielenkiinnolla tulevaa konserttia! Tilasin tänään pianonvirittäjän, että kaikki on konsetin alkaessa ok.