tiistai 19. tammikuuta 2010

Herra siunatkoon sinua!

Psalmissa 115 on hyviä opetuksen sanoja, niin kuin kaikissa psalmeissa. Ensimmäisenä asiana psalmissa 115 meitä muistutetaan kunnian antamisesta tai sen ottamisesta. Kunnia kuuluu aina Herralle. Jokainen ihminen on luonnostaan erittäin kunnianhimoinen. Ihmiset kaipaavat itselleen tunnustusta, huomiota, kunniaa ja kiitosta. Elleivät he saa sitä mielestään riittävästi he alkavat pelata omia salaisia "pelejään" ja yrittävät ottaa kunnian itselleen tavalla tai toisella, ja joskus hyvinkin röyhkeällä "tyylillä." Muiden ihmisten väheksyminen ja alas painaminen viittaavat itsekorotuksen henkeen. Itsekorotuksen hengen kasvaessa uskovan sydämessä, Jumala lähettää vaikeuksia ja ongelmia riisuakseen tuon hengen pois. Ihmisen menestyksen hetket ovat kaikkein vaarallisimpia kunnian ottamiselle omalle "nimelle." Usein, kun Jeesus teki jotain suurta ja merkittävää, hän poistui heti paikalta hiljaisuuteen ja yksinäisyyteen. Olisikohan meillä tässä oppimista? On sanottu, että ihminen kestää uskossa, paremmin huonoina aikoina, kuin menestyksen päivinä.
Tunnustuksen ja rohkaisun antaminen toisillemme on hyvä asia. Se on Jumalan tahto, että näin teemme. Mutta kunnian ottaminen itselle ruokkii ylpeyttä, joka johtaa lankeemukseen.

Psalmissa 115 on värikäs kuvaus ihmiskätten tekemistä epäjumalista, kuinka ne ovat turhia ja voimattomia. Ihmisestä tulee sen kaltainen, jota hän palvelee. Kun palvelemme Jeesusta, meistä tulee hänen kaltaisensa. Kun palvelemme epäjumalia, meistä tulee niiden kaltaisia (jae 8). Jakeissa 9,10 ja 11 kehotetaan kolme kertaa luottamaan Herraan. Tämä on hyvin tärkeä meidän muistaa. Raamattu korostaa tätä asiaa yhtenään. Herraan luottaminen tarkoittaa myös sitä, että meidän tulee uskoa Häneen ja Häntä. "On parempi turvata Herraan kuin luottaa ihmisten apuun. On parempi turvata Herraan kuin luottaa mahtavien apuun." (Ps. 118:8,9.) Sanonta: "Oma apu, paras apu!", ei sovi tähän yhteyteen.

"Herra siunaa niitä, jotka häntä palvelevat, niin pieniä kuin suuria."
Kaikki ihmiset tarvitsevat Herran siunausta. Lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhukset kaipaavat siunausta elämäänsä. Kukaan ihminen ei pärjää maailmassa hyvin ilman Jumalan siunausta ja varjelusta. Herran siunauksen ja varjeluksen pyytäminen itselle, läheisille, sukulaisille, ystäville, naapureille, vieraille ja muukalaisille on jokapäiväinen etuoikeutemme ja tehtävämme. Jumalan siunaus tekee elämästä rikkaan ja merkityksellisen. Raamatussa on herkkiä kuvauksia siitä, kuinka uskolliset Jumalan palvelijat ovat laskeneet kätensä seuraajiensa pään päälle ja rukoilleet heille siunausta Herran työn jatkajina. Onko sinut siunattu? Kaipaatko siunausta? Saakoon kaikkivaltias Jumala laskea siunaavat kätensä sinun päällesi juuri tällä hetkellä ja siunata sinut! "Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua. Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen Aamen."

Ei kommentteja: