tiistai 12. tammikuuta 2010

Kuninkaan kruunajaispsalmi

"Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta." (Ps. 110:3.)

Alttius kuuluu Jumalan taisteluvarustukseen. Herran sotilaalla on "kenkinä jaloissa alttius rauhan evankeliumille." (Fil. 6:15.) Herra ei lähetä sotilastaan taisteluun ilman suojaa. Hän on hankkinut täydellisen "suoja-asun" meille kaikille. Paavali kuvailee tämän "sotapuvun" yksityiskohtia Fil. 6:10-18. Hän kehottaa meitä pukeutumaan tähän "turva-asuun". Jos emme välitä Jumalan antamasta varustuksesta emmekä pukeudu siihen joka päivä, emme pysy pystyssä.

Joka aamu, kun heräämme uuteen päivään, edessämme on "sotaanlähtö." Jumalan taisteluvarustus on pyhä asu, johon saamme kaikki pukeutua, ennen kuin otamme askeltakaan. Nuoret tarvitsevat tämän pyhän asun, kuten myös vanhemmat. Kaikki tarvitsevat sen! Emme voi riisua tätä asua pois päältämme yöksikään, koska vihollinen voi iskeä kimppuumme keskellä yötä. Meidän on oltava valmiina joka hetki.

"Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. --- Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side." (Kol. 3:12,14.)

"Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne." (Gal. 3:27.) Tässä asussa me kelpaamme Jumalalle ja olemme voittajia. Tässä asussa selviämme myös elämän taisteluissa ja koetuksissa.

Kuinkaan kruunajaispsalmi päättyy yleviin sanoihin:
"Kuningas juo purosta matkansa varrella. Voittoisana hän kohottaa päänsä."

Koska meidän kuninkaamme, Jeesus Kristus, on voittanut, mekin saamme kohottaa päämme, sillä hän jakaa voittonsa meidän kanssamme.

"pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta."

Yön jälkeen aamukaste nousee vaatimattomana ja huomaamattomana, mutta aamuaurinko saa sen sädehtimään kauniina ja kirkkaana. Taivaasta tullut valo saa sydämen asun näyttämään pyhäasulta sekä nuoren että vanhemman kohdalla. Tämä kaunis kuvaus tuo mieleeni ylösnousemuksen aamun. Maa tuo esille uskossa nukkuneet Herran omat ja kun heidät puetaan kirkastettuun, kuolemattomaan ruumiiseen, he saavat pyhäasun, jota ei tarvitse koskaan riisua pois. Pelastetut, jotka ovat nyt ikinuoria, saavat kirkkauden valopuvun, jonka syntiinlankeemuksessa menetimme. He saavat nousta Herran eteen puhtaina ja kauniina ikuisuusolentoina. Tähän riemuitsevaan joukkoon pääsevät myös ne uskovat, jotka ovat elossa Jeesuksen tullessa. Heidätkin puetaan samalla tavalla kuolemattomalla kirkkaudella. Tämä ihmeellinen aamu on jo lähellä!

Ei kommentteja: