lauantai 2. tammikuuta 2010

Puu tunnetaan sen hedelmistä!

"Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu." (Luuk. 6:45.)

Ihmisen sydän eli sisin on kuin varasto, jonne kokoamme erilaisia asioita talteen. Mitä olemme varastoineet sydämeemme, se tulee sieltä jonain päivänä ulos. Kun sydämen varasto on tupaten täynnä, joko hyviä tai huonoja asioita, ne tulevat sieltä suun kautta ulos. "Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu."

Voimme rukoilla Jeesusta tulemaan sydämeemme "varastomieheksi". Voimme antaa hänelle valtuudet hoitaa sydämemme varastoa tahtonsa mukaan. Jeesus ei varastoi roskaa, arvotonta ja pahaa. Hän pitää varaston puhtaana ja hyvässä järjestyksessä. Huomasitko, että suulla ja sydämellä on yhteys keskenään.
Jos ajattelet asiaa vertauskuvallisesti, niin mitä sydän ja suu voisivat kuvata?

Hedelmäpuun sato on kypsä hedelmä, joka korjataan talteen. Hyvä hedelmä tuo paljon iloa puun omistajalle, puutarhurille, joka puuta hoitaa.
"Minä olen tosi viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri" ... "te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään."
Kun oksalla on kiinteä yhteys puuhun, se voi olla tuottoisa, vain tämän yhteyden ansiosta.
Hengen hedelmä on ihmisen ja Jeesuksen välisen suhteen sato.

"Hengen hedelmä on kuin kallis jalokivi, jossa on monta viistettä. Viisteet ovat Jeesuksen luonteenpiirteitä, jotka hän haluaa tuoda näkyviin elämässämme. Tämä on asian ydin. Jumala haluaa tehdä meistä Jeesuksen kaltaisia, ja hän on lähettänyt Pyhän Hengen asumaan meissä, jotta muutos tapahtuisi. Hengen hedelmä on sisäinen muutos. "Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!" (2 Kor. 5:17.) Hengen hedelmä on se "uusi", mikä tulee niiden elämään, jotka siirtyvät kuolemasta elämään (1 Joh.3:14) Kristuksessa. (R. O'Ffill.)

Ei kommentteja: