keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Universal Children's Day! Kansainvälinen lapsen oikeuksien päivä!   

        
YK:n yleiskokous suositteli vuonna 1954 Kansainvälisen lasten päivän viettämistä. Vuosi 1954 on minun syntymävuoteni. Kiitos YK! Tämä tieto rohkaisee minua, koska oikeuksiani on puolustettu syntymästäni saakka!

Lapsilla on samat oikeudet kuin kaikilla muillakin ihmisillä. Ihmisoikeuksia pitää aina kunnioittaa kaikkialla maailmassa. Samalla tavalla kuin Jumala kohtelee meitä ihmisiä, meidänkin pitää kohdella toinen toisiamme eli rakastaa ja kunnioittaa.

Terveys, koulutus, tasa-arvo ja turvallisuus kuuluvat kaikkien ihmisten oikeuksiin. Ketään ei saa vähätellä, halveksia, kiusata, pelotella, loukata, kohdella epäoikeudenmukaisesti, käyttää hyväksi, syrjiä, vainota, tappaa jne.
 
Jeesus antoi hyvän esimerkin lasten kohtelusta. Hän puolusti aina lapsen oikeuksia. Jos me teemme samoin, niin lapsilla on hyvä olla!

Tänä vuonna halutaan erikoisesti puolustaa vammaisten lasten oikeuksia!

 

Keskeytin kirjoitukseni ja kävin nostamassa lipun salkoon. Liehukoon lippu, myös Kuukkelintiellä, lapsen oikeuksien puolesta!

Tänään voimme rukoilla kaikkien lasten puolesta, erityisesti vammaisten lasten puolesta. Mietitään kukin kohdallamme, että mitä me voisimme tänään tehdä vammaisten lasten hyväksi?

Olen kuullut kommentteja siitä, että Kuusamossa vammaisten lasten asiat on otettu hyvin huomioon. Heitä huomioidaan ja heille on järjestetty monipuolista toimintaa ja tukea.
Ruusuja Kuusamon, päättäjille!
 

Lapsen oikeuksien päivä

Kansainvälinen lasten päivä 

Lapsiasiavaltuutettu - Lapsen oikeuksien päivä

Lastensuojelun Keskusliitto - Vinkkejä lapsen oikeuksien päivän ...

 

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä soitin erääseen kotiin, jossa hoidetaan vammaista lasta. Lapsi on ollut vaikeavammainen syntymästä saakka.

Äiti oli yllättynyt, kun esitin asiani ja kerroin, että olen tänä aamuna nostanut lipun liehumaan teidän sairaan lapsenne oikeuksien puolustamiseksi. Hän ei tiennyt, että tänään vietetään kansainvälistä lasten oikeuksien päivää, jolloin muistetaan erityisellä tavalla vammaisten lasten oikeuksia.
Keskustelu päättyi rukoushetkeen.
Tämä kokemus siunasi erityisellä tavalla. Siunaus kantoi koko päivän! Kiitos Herralle!