perjantai 22. marraskuuta 2013

Jeesus on kuninkaallinen ylipappi, Melkisedek esikuvasi häntä!


   
"Tämä Melkisedek oli Saalemin kuningas ja Jumalan, Korkeimman, pappi. Kun Abraham palasi takaisin voitettuaan kuninkaat, Melkisedek meni häntä vastaan ja siunasi hänet, ja Abraham antoi hänelle kymmenykset kaikesta. Melkisedek on ensinnäkin "vanhurskauden kuningas", mitä hänen nimensäkin merkitsee, sitten myös "Saalemin kuningas" eli "rauhan kuningas. Isättömänä ja äidittömänä, vailla sukuluetteloa, ilman päivien alkua ja elämän loppua hän on Jumalan Poikaan verrattavissa, ja hän pysyy pappina ikuisesti. Katsokaa, kuinka suuri hän on. Jopa kantaisä Abraham antoi hänelle kymmenykset saaliinsa parhaimmasta osasta." (Hepr. 7:1-4.)

Tuo matka, jolta Abraham palasi voittajana oli Lootin vapautusmatka. Saaliinsa parhaimmasta osasta Abraham maksoi Melkisedekille kymmenykset. Melkisedek edustaa tässä Jeesusta. Heprealaiskirje kuvaa Jeesuksen kuninkaallisena pappina. Melkisedek oli kuninkaallinen pappi. Hän oli  Korkeimman Jumalan pappi ja Saalemin kuningas. Saalem tarkoittaa Jerusalemia. Melkisedek edustaa Jeesusta, joka on vanhurskas rauhan ruhtinas. Uuden Jerusalemin kuningas ja ylipappi. Raamatusta ei löydy Melkisedekin sukuluetteloa, ei syntymäpäivää eikä kuolinpäivää. Ikuisuudella ei ole alkua eikä loppua. Jeesus on ikuinen!

Melkisedekin pappeusjärjestelmä on korkeampaa kuin leeviläinen pappeusjärjestelmä, mutta Kristuksen pappeus on kaiken yläpuolella. Ei mikään maan päällä ollut, oleva eikä tuleva pappeusjärjestelmä nouse Kristuksen pappeutta ylemmäksi. Esikuva ei voi olla koskaan kuvan veroinen.

Ei kommentteja: