lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäkössä suoritettavien palvelusten kautta Kristuksen työ puolestamme kirkastui!

"Tiedättehän, että teitä ei ole lunastettu isiltä perimästänne turhasta vaelluksesta katoavilla aarteilla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, kuin virheettömän ja tahrattoman Karitsan, kalliilla verellä." (1. Piet. 1:18,19.)

VT:n uhrijärjestelmä ja kaikki pyhäkössä toimitettavat palvelukset olivat Jumalan määräämät toimitukset, jotta ymmärtäisimme lunastustyön merkityksen ja saisimme syntimme anteeksi. Synnit siirtyivät syntiuhrien veren pirskotuksen ja uhriveren alttarien sarviin sivelyn kautta pyhäkköön, joka piti vuosittain puhdistaa tiettyjen rituaalien avulla. Kaikki pyhäkössä uhratut uhrit viittasivat Jumalan antamaan uhriin, jonka hän antoi Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. "Anteeksiantoa ei ole ilman verenvuodatusta." (Hepr. 9:22.)

Käsien päälle paneminen syntiuhrin päälle ja synnin tunnustaminen olivat tärkeitä toimituksia syntien anteeksiantamisen kannalta. Pappien oli myös syötävä uhrilihaa pyhässä paikassa, että synnit tuli kannetuksi pyhäkköön. Pappien työ syntien kantajana esikuvasi Jeesuksen työtä syntien todellisena kantajana.

Ei kommentteja: