perjantai 29. marraskuuta 2013

Korkeimman pyhien kansa saa iankaikkisen valtakunnan!


 
"Kuninkuus ja valta ja valtakuntien mahti kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat ja tottelevat häntä." (Dan. 7:27.)

Danielin kirjan seitsemännessä luvussa kuvataan maailman historian päätapahtumat Danielin ajoista ajan loppuun saakka. Maailmanvaltojen nousut ja kukistumiset kuvataan vertauskuvin, kuten profeetallisessa sanassa kaikkialla Raamatussa tehdään. Viimeinen maailmanvalta on "pienen sarven" valta, jonka vallankäyttö maailmassa on erilainen kuin edeltäjiensä. Erilaisuus johtuu siitä, että tällä vallalla on erittäin vahva poliittinen ja uskonnollinen valta ja sen valtapiiri on maailmanlaajuinen eli kaikkia kansoja koskeva. Politiikan, talousmahdin, totuudesta luopuneen kristinuskon ja pakanuuden (spiritismi) liittoutuma muodostaa Babylonin, josta Jumalan kansaa kehotetaan lähtemään ulos. Tämä paha kolmiliitto jäljittelee jumaluuden oikeaa kolmiliittoa ja sen toimintaa niin taitavasti, ettei petosta huomaa mitenkään muuten kuin Pyhän Hengen kirkastaman sanan avulla.

Dan. 7-luvussa on seuraavanlainen kuvaus viimeisistä tapahtumista maailmassa:

"Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maailmaan, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö koko maan, tallaa ja murskaa sen. Ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Heidän jälkeensä nousee vielä yksi. Hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja tuhoaa korkeimman pyhiä. Hän tahtoo muuttaa ajat ja lain, ja ne annetaan hänen valtaansa ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Sitten oikeus istuu tuomiolle ja häneltä otetaan pois valta, hänet hävitetään ja tuhotaan perin pohjin". (Dan. 7:23-26.)

Historia opettaa meille sen, että laittomuudelle perustetut valtakunnat kukistuvat aina ennemmin tai myöhemmin. Näin käy myös pienen sarven valtakunnan. Korkeimman pyhien kansa joutuu suureen ahdistukseen pienen sarven vainotessa sitä. Ahdistuksen jälkeen tämä kansa tulee saamaan iankaikkisen valtakunnan, joka on ollut perustettuna sille aina maailman perustamisesta asti. 

Ei kommentteja: