keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kaunein koti löytyy taivaasta!


     
"Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin uudistuu päivä päivältä. Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyvät ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia." (2. Kor. 4:16-18.)

Lannistunut ihminen menettää helposti uskon ja voiman. Ote elämään herpaantuu ja masennus valtaa mielen, jos ihminen jää miettimään vaikeuksiaan päivästä päivään. Masennus lamauttaa elämän toiminnat nopeasti, jos mieli jää askartelemaan ongelmissa. Ulkonaiset vaikeudet eivät kuitenkaan estä sisäisen ihmisen uudistumista. Ulkonaisen ihmisen menehtyminen tarkoittaa oman minän kuolemaa. Tämä kokemus on välttämätön uuden ihmisen syntymiseen ja sisäisen ihmisen uudistumiseen. Vaikeudet ovat Jumalan työkaluja siinä työssä, jota hän tekee meissä päivittäin ja hetkittäin. Uskon Henki vahvistuu enenevän armon saadessa sielumme kiittämään Jumalaa vaikeuksien keskellä. Kiitollisen mielen säilyttäminen koettelemusten keskellä saa aikaan runsasta kiitosta Jumalan kunniaksi! Ikuisuuden rinnalla ahdistus on aina lyhytkestoinen kokemus. Tämä totuus antaa meille voimaa ja kestävyyttä mennä rohkeasti eteenpäin uskon askelia ottaessamme. Kun katseemme on tulevassa kirkkaudessa, niin tämän ajallisen elämän huolet ja synkät pilvet eivät vangitse meitä epätoivon vankilaan. Näkymätön maailma tulee näkyväksi uskon silmin ja se on todellisempi maailma kuin tämä maailma, jota monet ihmiset pitävät ainoana todellisena maailmana. Kaunein koti, jota etsitään tästä maailmasta ja jonka rakentamiseen käytetään suuria summia, voi muuttua hetkessä soraläjäksi. Saimme tästä vakavan muistutuksen hirmumyrskyn jälkiä katsellessamme. Jeesuksen valmistama koti taivaassa on unelmakoti, jonka perustukset ovat ikuiset. Tämän kodin kauneutta ei voi verrata yhteenkään tämän maailman kotiin.

 Jeesus sanoo:
"Älköön teidän sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan, uskokaa myös minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta. Ellei niin olisi, sanoisinko teille, että menen valmistamaan teille sijaa? Vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa, tulen takaisin ja otan teidät luokseni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen." (Joh. 14:1-3.)

Ei kommentteja: