torstai 28. marraskuuta 2013

Joulunavaus keräsi paljon porukkaa Kuusamon torille!

Keskiviikkona 27.11.2013 klo 18.00 pidettiin Kuusamon torilla joulunavaus. Torilla oli paljon porukkaa lumisateesta huolimatta. Minäkin olin siellä Mikaelin kanssa. Vahva lumisade toi talvisen ja jouluisen tunnelman. Kuusamo säästää tänä jouluna jouluvaloissa. Valoja on laitettu vain nimeksi torikeskuksen tuntumaan. Joulunavauksen järjestelyistä vastasi tuttuun tapaan Kuusamon Nuorkauppakamari. Suomeksi, englanniksi ja venäjäksi pidetyt puheet toivat juhlaan kansainvälisyyttä. Kuusamo on vähitellen muuttunut yhä enemmän kansainväliseksi kaupungiksi. Joulupukki on käynyt Venäjällä tervehtimässä virkaveljeään, pakkasukkoa, ja saanut siellä kontakteja, joka on johtanut siihen, että matkailijavirrat pohjoiseen ovat lisääntymässä entisestään. Toivottavasti saamme heistä myös Karpalon asiakkaita.

Lähimmäisten muistaminen kotimaassa ja ulkomailla on tärkeää. Tuomo Hänninen toi tämän asian esille, kehottamalla auttamaan myös taifuunin uhreja. Joulupuuron jakaminen sitä haluaville oli lämmin ajatus lähimmäisten muistamisesta. Iloisen mielen saamiseksi ei tarvitse tehdä suuria uhrauksia. Pienillä asioilla voidaan rohkaista vierellä kulkijoita. Minusta oli hienoa, että Tuomo Hänninen toi esille sen, että joulua vietetään Vapahtajamme syntymäjuhlana. "Joulupuu on rakennettu" -laulu lasten laulamana toi mieleeni lapsuusajan joulumuistot.

Joulunavauksessa julkistettiin vuoden 2013 kuusamolainen jäljenjättäjä. Tämän tunnustuksen sai musiikin monitoimimies Kari Alajuuma, joka on tehnyt mm. monia lauluja Kuusamosta.

Tilaisuuden päätyttyä Mikael halusi nähdä joulupukin ja joulumuorin läheltä. Tämä toteutui siinä, kun joulupukki otti Mikaelin syliinsä ja antoi hänelle karamellin. Ehdin nappaamaan tuosta tilanteesta kuvan.
 

JC Kuusamo - Joulunavaus

Ei kommentteja: