lauantai 16. marraskuuta 2013

Pitäkää varanne!


 
"Pitäkää varanne, ettei päihtymys ja juopottelu eivätkä maalliset murheet raskauta teidän sydäntänne, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta niin kuin ansa. Se päivä näet saavuttaa kaikki, jotka maan kamaralla asuvat. Valvokaa siis kaiken aikaa ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne sitä, mikä on tapahtuva, ja seisoa Ihmisen Pojan edessä." (Luuk. 21:34-36.)

Päihtymys, juopottelu ja maalliset murheet raskauttavat sydämen niin, ettei näiden murheiden vallassa elävä ihminen huomaa, mitä hänen ympärillään todella tapahtuu. Päihtymys ja juopottelu turruttavat ihmisen mielen. Samaa tekevät maalliset murheet. Hengellisen päihtymyksen syynä on ihmisten keksimät opit, jotka ovat syrjäyttäneet Jumalan sanan. Tällaisesta päihtymyksestä puhutaan Ilmestyskirjassa. Babylon on juottanut kaikki kansat hänen haureutensa vihan viinillä. Hengellinen haureus on uskottomuutta Jumalan sanalle. Meidän aikaamme kuvataan maallistuneeksi aikakaudeksi. Maalliset ajatukset kutsuvat uneliaisuuden hengen sydämeemme. Synnin unessa elävä nauttii alhaisista intohimoista ja etsii nautintoja kielletyistä asioista.

 Em. Jeesuksen sana on puhuttu palvelijoille eli Jeesuksen opetuslapsille. Jos palvelija sanoo sydämessään: "Herrani tulo viivästyy", niin hengellinen elämä taantuu. Valvomattomuuden seurauksena hengellinen elämä voi kuolla kokonaan. Kuollut kristillisyys etsii tukea maailmasta. Tämä yhteys muuttaa kristillisyyden maailmanhenkiseksi ja siitä seuraa "palvelijoiden lyöminen". Jumalan uskollisten palvelijoiden syyttäminen ja tuomitseminen ovat lyöntejä, jotka haavoittavat Jeesuksen seuraajia.

Hyvät Jumalan palvelijat ymmärtävät tehtävänsä antaa Herransa palvelusväelle "ajallaan heidän ruokaosansa". Ajankohtainen hengellinen ruoka on ajallaan annettua elävää sanaa, joka vahvistaa ja pitää uskon ja uskovan vahvana. Ihmiskunnan eri vaiheissa Jumala on lähettänyt sanansa, joka on ollut tärkeä pelastus- ja varoitussanoma kullekin sukupolvelle. Varoitussanomasta vaarin ottaneet ovat pelastuneet Jumalan tuomioista, jotka ovat kohdanneet tottelemattomia ja epäuskoisia.

Meidän sukupolven ihmisille on myös oma Jumalan lähettämä pelastus- ja varoitussanoma. Se koskee Kristuksen toista tulemista. Jumala varoittaa etukäteen maailmaa kohtaavasta hävityksestä. Tämä pelastus- ja varoitussanoma kuulutetaan maan kansoille keskitaivaalta. Ilmestyskirjasta löytyvät kaikki tämän sanoman yksityiskohdat.

"Juuri silloin, kun maailma kysyy ivaten: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa?" ajan merkit täyttyvät. Kun ihmiset huutavat: "Rauha ja turvallisuus", tulee äkkiä perikato. Kun pilkaajat ja totuuden hylkääjät ovat tulleet röyhkeiksi; kun tehdään työtä ja ansaitaan rahaa periaatteista välittämättä, kun opiskelija etsii innokkaasti tietoa kaikkialta paitsi Raamatustaan, silloin Kristus tulee kuin varas." (E.W. A&O 5. s. 191.)

Ei kommentteja: