torstai 31. tammikuuta 2013

Ylevä ajatus Niinan uuden kodin seinää kaunistamaan!

"Pesänsä on peipollakin, kontiollakin kotonsa - ihminenkö ilman olisi?" (Eino Leino).

Meitä oli neljä, jotka muutimme eilen Niinan uuteen kotiin. Muutto meni hyvin ja jouhevasti. Hissistä oli paljon apua. Kaikkia tavaroita ei tarvinnut rahdata portaikossa. Niina asuu nyt Karpalon yläpuolella siistissä kaksiossa. Kyllä se talo alkaa "säteillä", kun Niinan kaltaisia nuoria muuttaa taloon. Onnea Niinalle uuteen, kotiin. Taivaan Isä suojelkoon kotisi joka päivä! Hän antakoon sinulle turvaa, lepoa, rauhaa ja virkistystä omassa majassasi.

Avasin "Kauneimmat värssyt" -kirjan ja sieltä osui silmiini "niinamainen" ajatus:

"Kotia rakentaessamme älkäämme ajatelko, että välttämättä tarvitaan kauniita esineitä ja taideteoksia, ennen kuin kotimme tulee kauniiksi. Kauneuden lähde on sydämessäsi ja jokainen ylevä ajatus kirkastaa asuntosi seiniä. Sydämestä virtaa kauneus kaikkeen, mikä meitä ympäröi." (R.W. Emerson).

Saakoon tämä olla ensimmäinen kaunis ajatus uuden kotisi seinää kaunistamaan!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kätevää, kun asunto ja työpaikka on samassa talossa. On ihanaa lukea noin kauniita ajatuksiasi ja värssyjä.
T&U

Paavo Hautala kirjoitti...

Mukava, kun meillä on tämä blogi-yhteys ja voimme vaihtaa kuulumisia. Tänään Niina valmisti jälleen kerran tosi ihanan makuista ruokaa. Hauska kuulla, että piditte kirjoituksestani. Runot ja ikuiset ajatukset on tiivistä sanomaa, jossa on mukana paljon viisautta, rakkautta ja muutakin tunnetta! Aurinkoisia päiviä toivon teillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Niinalle uuteen kotiin. Tullaan vielä joskus käymään Kuusamossa täältä Joensuustakin.Täälläkin bongattu tuo Blogi, on ihana lukea kuin aamun avaus ja jaksaa päivään Kiitos. Terv Niinan täti.

Paavo Hautala kirjoitti...

Niinan tädille, Jonsuuhun, terveisiä. Tervetuloa vierailemaan Kuusamoon! Blogilla on paljon lukemista, jos lukee kaikki sivut alusta loppuun saakka.