lauantai 26. tammikuuta 2013

Teillä on täällä hyvä porukka!

Tänään vietettiin kirkossamme kansainvälistä uskonnonvapauden - ja maahanmuuttajien päivää. Cyrusin vierailu sopi hyvin tähän teemaan.
Cyrus, Karoliina ja Ester Jebraeilin vierailu Kuusamossa oli mieleenpainuva kokemus. Saimme kuulla Jumalan ihmeellisestä johdatuksesta. Cyrusin todistuksesta saimme todeta, että Jeesus on kuullut monet rukoukset ja auttanut kestämään vaikeudet ja uskon koetukset. Muslimista kristityksi tuleminen on vaatinut uskoa ja rohkeutta. Cyrus kertoi, että hänen isänsä, äitinsä ja muiden sukulaistensa kristityiksi tulemiseen vaikutti "Toivon ääni"(Voice of Hope) -niminen radiokanava. Sain tänään (27.1.) tietää, että tämä radiokanava on adventistien ylläpitämä kanava, jota voi kuunnella myös Lähi-Idän muslimimaissa. Cyrus kysyi minulta eilen, että mikä muu asia yhdistää meitä kuin Tornio ja Jeesus? Soitin hänelle tänään ja sanoin, että "Toivon ääni" -radiokanava, joka on seurakuntamme kansainvälistä evankeelista radiotyötä. Meitä yhdistää siis adventtiseurakunta tämän kokemuksen kautta.

Kristittynä Cyrus löysi turvapaikan Suomesta. Hän tuli yhdeksän vuotta sitten kiintiöpakolaisena Suomeen, Tornioon, ja Jeesus on koko ajan johdattanut ja antanut tulevaisuuden ja toivon. Cyrus halusi lähteä pakolaiseksi sellaiseen maahan, jonka lipussa on risti. Kun ihmiset kysyvät häneltä, että miksi hän on Suomessa? Hän vastaa, että Jumalan käsi toi hänet Suomeen, Tornioon ja nyt Kuusamoon kertomaan tästä meille. Cyrus ihmetteli sitä, että hän puhuu elämästään nyt Kuusamossa, vaikka siitä ei ole pitkä aika, kun hän asui Iranin pääkaupungissa, Teheranissa. Voit lukea enemmän Teheranista alla olevan linkin kautta. Teheran on tällä hetkellä maailman suurimpia kaupunkeja. Teheranin metropolialueella asuu n. 15 milj. ihmistä. Jumala näkee ja tuntee yhden pienenkin ihmisen ja johdattaa häntä, kun hän kulkee rukoillen. Onneksi meillä on Jeesus!

Kaunis 3,5-vuotias Ester-tyttö, jonka nimi merkitsee tähteä, lauloi tähdestä (Tuiki, tuiki tähtönen ...).  Toinen Esterin lempilauluista oli ruoan siunaus laulu: "Käy siunaamaan, käy siunaamaan, käy, Jeesus, siunaamaan. Sun lapsesi, sun lahjasi, käy, Jeesus, siunaamaan. Aamen." Lauloimme tämän laulun ennen tarjoilua ja Ester johti laulua. Enkelit iloitsivat kanssamme tässä hetkessä! Esterin haastattelu oli mainio. Ester kertoi vapaasti kavereistaan, harrastuksistaan ja lemmikeistään. Tarjoilun aikana sain leikkiä hänen kanssaan lastenluokan leluilla. Kun olin tuomassa hänelle leluja ja kysyin, että leikimmekö leluilla?, Ester vastasi, että hän on lelujen asiantuntija. Teimme sitten torneja, hoidimme nukkeja jne.  Sillä aikaa äiti ja isä saivat keskustella vieraiden kanssa rauhassa. Kuulijoita oli saapunut ihan mukavasti. Cyrus sanoi, että teillä on täällä hyvä porukka!
Sydämellinen kiitos Cyrus, Karoliina ja Ester, vierailustanne ja hyvästä illasta kirkossamme. Kiitos myös kuulijoille ja Niinalle mahtavasta tarjoilusta, Karpalossa! Toivottavasti saamme järjestää tällaisia iltoja jatkossakin!

Teheran – Wikipedia

fi.wikipedia.org/wiki/Teheran
Teheran (persiaksi تهران Tehrān) on Iranin pääkaupunki ja Tehranin provinssin hallinnollinen keskus. Se on eräs maailman suurimmista kaupungeista: sen ...

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Moikka,Ilo on kokonaan meidän puolellamme. Kiitoksia teille, kun saimme tulla nauttimaan seurastanne ja vieraanvaraisuudestanne.

Kävimme Karoliinan kanssa lukemassa blogiviestiäsi. Siitäkin suuri kiitos.Olkaa siunattuja Herramme ja Pelastajamme nimessä.Terveisin,

Cyrus, Karoliina ja Ester

From: Paavo Hautala [mailto:paavo.hautala@pp2.inet.fi]
Sent: den 27 januari 2013 21:22
To: cyrus.jebraeil@gmail.com
Subject: kiitosHei,Kiitos vierailustanne vielä kerran! Kirjoitin blogilleni eilisestä illasta pienen kirjoituksen. Oletteko jo käyneet lukemassa sen?"Toivon ääni" -radio-ohjelma, jota isäsi kuunteli on adventtiseurakunnan toimintaa! Tämä oli se kolmas asia, joka yhdisti meidät. Vapaakirkko yhdistää myös, koska nuorena etsivänä menin Lohjalla Vapaakirkkoon etsimään pelastusvarmuutta elämääni ja olen sen löytänyt Kristuksessa.Paavo