lauantai 26. tammikuuta 2013

Tänään on ilopäivä! Luomisen ja lunastuksen muistopäivä!

"Eikö tämä ole oikea paasto, että taitat leivästäsi nälkäiselle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi ja että nähdessäsi alastoman vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? Silloin sinulle koittaa valkeus kuin aamurusko ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen. Vanhurskautesi käy edelläsi, ja Herran kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat apua, ja hän sanoo: "Tässä olen." Jos poistat keskuudestasi ikeen, sormella osoittelun ja väärät puheet, jos avaat sydämesi nälkäiselle ja ravitset kylläiseksi hätää kärsivän, sinulle koittaa pimeässä valo, ja pilkkopimeä on sinulle kuin keskipäivä. Herra on alati ohjaava sinua. Hän ravitsee sinun sielusi kuivassa autiomaassa, hän vahvistaa sinun luusi. Sinä olet kuin runsaasti kasteltu puutarha, kuin lähteensilmä, jonka vesi ei ehdy. Jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniopaikat, sinä kohotat paikalleen muinaisten sukupolvien perusmuurit. Sinun nimesi on oleva: halkeamien umpeen muuraaja, teiden korjaaja maan asuttamiseksi. Jos sinä sapatin vuoksi pidätät jalkasi, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhänä päivänäni, ja kutsut sapattia ilopäiväksi, Herran pyhäpäivää kunnioitettavaksi, ja kunnioitat sitä, niin ettet kulje omilla asioillasi, et aja omaa etuasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva Herrassa. Minä kuljetan sinua maan kukkuloilla ja annan sinulle elannon isäsi Jaakobin perintöosasta. Sillä Herran suu on puhunut." (Jes. 58:7-14.)

Kuulemme näissä sanoissa Jumalan äänen. Meidän pitäisi avata korvamme ja sydämemme Jumalan äänen vastaanottamiselle. Jumalan lasten velvollisuus ja etuoikeus on olla armeliaita ja huomaavaisia lähimmäisiään kohtaan. Ystävällisyys, kohteliaisuus ja rohkaisevat sanat virvoittavat keitä tahansa. Myötätunto ja rakkaus antavat toivoa ja lohdutusta masentuneille. Kun käännämme ihmisten huomion Jumalaan, niin he saavat todellista apua elämäänsä. Myös oma sydämemme virvoittuu!

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

...sydämestä puheen ollen... Haluan ojentaa blogillesi sydän-tunnustuksen. Löydät sen blogistani.

Teille on tulossa tänään mielenkiintoinen ilta, siunausta siihen!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Aila, sydämestä!
Kävimme hakemassa Annen kanssa Cyrusin ja hänen perheensä Kuusamon linja-autoasemalta. Auto saapui Kuusamoon Oulusta tänään klo 14. Vein heidät Hotelli Kuusankaan, josta heille on varattu huone yhdeksi yöksi. Mukavia nuoria!
Cyrus kysyi minulta, että mistä kuusamolaiset elävät? Hän tarkoitti sitä, että mistä kuusamolaiset saavat leipänsä? Pääasiassa matkailusta ja erilaisista palveluista, sanoin hänelle. Kuusamo on yrittäjien kaupunki!