sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Meidän arvomme ja Herran käsivarren voima!

"Kaikki kuninkaat kumartakoot häntä ja palvelkoot häntä kaikki kansat, sillä hän kuulee köyhän avunhuudot ja rientää turvattoman auttajaksi. Hän säälii kurjaa ja avutonta ja pelastaa köyhät ahdingosta, lunastaa heidät väkivallan ja sorron alta ja jokaisen henki on hänelle kallis." (Ps. 72:11-14.)

"Kallis on Herran silmissä hänen uskollistensa henki." (Ps. 116:15.)

Ihmisarvon tunnustaminen on lähtökohta heidän rakastamiselleen. Jos emme tunnusta lähimmäisemme ihmisarvoa, emme kykene rakastamaan häntä oikein. Langenneessa tilassakin ihmisen arvo on korvaamaton. Vain Jumala tietää todellisen arvomme. Luojana ja Lunastajana hänellä on tarkka tieto ja kuva arvostamme. Hän pitää jokaista ihmistä pelastamisen arvoisena. Silloin, kun ihminen ei arvosta itse itseään, eikä muut ihmiset pidä häntä koiranraatoa kummempana, tarvitaan Pyhän Hengen innoittama sana, joka vakuuttaa meidät todellisesta arvostamme ja Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan. Tämän sanan tarvitsevat sekä arvottomuuden tunteessa elävät että ne, jotka pyrkivät rohkaisemaan lähimmäisensä omanarvontuntoa. Kun joudumme kohtaamaan masentavan tilanteen, niin meillä on silloin asiaa Jumalalle. Rukous ja sana avaavat rakkauden silmät näkemään ulospääsyn arvottomuuden aiheuttamasta masennuksesta. Rukous ja sana tuovat Jeesuksen todellisen läsnäolon pimeyden keskelle. Siellä, missä Jeesus on, siellä on valoa, voimaa, paljon rakkautta, iloa ja rauhaa. Tämä kaikki on mahdollista Jeesuksen vuodattaman sovitusveren ansiosta. Syntien anteeksisaaminen nostaa ihmisen omanarvontunteen kohdalleen.

Jesajan 53-luvussa on sanoma, joka auttaa meitä ymmärtämään arvomme ja Herran käsivarren voiman!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän rukoilemaan erään Juhan puolesta, hän valvoo öisin ja häiritsee metelöinnillään muita kerrostalon naapuri asukkaita, lapsiperheitä ja muita. Rukoilin taas viime yönä hänen puolestaan, hänen asuntonsa alapuolella sijaitsevassa asunnossa, että Herra parantaisi hänet ja auttaisi häntä. Pyysin Herraa, että Herra siunaisi naapurissa asuvaa perhettä, joilla on pieniä lapsia. Pyydän myös, että Herra siunaisi erästä Teroa ja parantaisi myös hänet. Herra auta Viliä asunto asiassa! Herra auta heitä, ovathan he Sinulle rakkaita! T. Mima

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra kuule Miman rukoukset. Kiitos, että Mima kantaa kärsiviä ihmisiä Jumalan luo!

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on meidän jokaisen etuoikeus(!),
Kiitos Herralle, että voimme tehdä niin!
T.Mima

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Herralle! Kiitos myös rukoilijoille, jotka olette muistaneet. Rukouksiin on vastattu.
T. Mima