sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Jumala puhuu - kuuleeko maa?

"Monet kerrat ja monin tavoin Jumala muinoin puhui isillemme profeettojen suulla, mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailmat." (Hepr. 1:1,2.)

"Kyllä Jumala puhuu, puhuu toisenkin kerran, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Unessa, öisessä näyssä hän puhuu. Kun ihminen vaipuu uneen, kun hän nukkuu vuoteellaan, silloin Jumala avaa hänen korvansa ja varoittaa ja uhkaa saadakseen hänet luopumaan pahoista teoista ja karsiakseen hänestä ylpeyden, sillä Jumala tahtoo pelastaa hänet joutumasta hautaan tai juoksemasta keihäiden saaliiksi." (Job. 33:14-18.)

Jumala puhuu monella tavalla ja kaiken aikaa. Jumalan puhe Jeesuksen kautta on vaikuttavaa ja vakuuttavaa puhetta. Tärkein Jumalan puheen lähde on Raamattu. Raamatussa yhdistyy inhimillisyys ja jumaluus kuten Jeesuksessakin. Raamattu ilmoittaa meille Jumalan tahdon, pelastussuunnitelman ja Jumalan luonteen ja hänen toimintansa keskuudessamme. Jumalalla on meille paljon asiaa. Hän on kiinnostunut meidän elämästämme. Hän haluaa kuulla meidän puheemme hänelle. Rukouksessa voimme puhua Jumalalle kaikesta mikä on meille tärkeää. Ihmiset väsyvät toinen toisiinsa, mutta Jumala ei väsy meihin. Hän on kärsivällinen ja pitkämielinen meitä kohtaan. Jumala puhui tänään henkilökohtaisten todistusten kautta, joita kuuntelin Kokkolan baptistiseurakunnasta lähetetystä TV-jumalanpalveluksesta. Oli vaikuttavaa kuulla reipasta laulua ja elävää sanaa. Suvi-Marian kaivoon tippuminen ja sieltä pelastuminen oli ihmeellinen kokemus. Tämä kokemus puhutteli senkin tähden, koska meillä on melkein samanniminen tytär, Suvi-Maaria. Ihmeellistä oli myös se, että meidän eilisessä jumalanpalveluksessa raamatuntutkistelun muistojakeena oli sama teksti, mikä luettiin TV-jumalanpalveluksessa tänään (Hepr. 1:1,2).

Ei kommentteja: