perjantai 26. lokakuuta 2012

Kristuksen kautta meissä näkyy Jumalan kuva!

"Kuulkaa, kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ilmaiseksi, syökää, ottakaa maksutta viiniä ja maitoa! Miksi punnitsette hopeaa maksuksi siitä, mikä ei ole leipää, vaihdatte työstä saamanne palkan siihen, mikä ei tee kylläiseksi? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvin, te saatte nauttia parhaista herkuista. Kuulkaa minua, tulkaa minun luokseni, kuulkaa, niin te saatte elää! Minä teen ikuisen liiton teidän kanssanne ja lupaan olla liitossani uskollinen, niin kuin olin uskollinen Daavidille. Hänet minä otin todistajaksi kansoille, tein hänestä kanskuntien käskijän ja hallitsijan. Sinä olet kutsuva tänne kansan, jota et tunne, ja kansa, joka ei sinusta tiennyt, rientää luoksesi Herran, sinun Jumalasi, takia ja Israelin Pyhän tähden. Hän korottaa sinut kunniaan." (Jes. 55:1-5.)

Jeesus on tämän kutsun takana. Hän toteuttaa kaiken, mitä tässä luvataan. Sanat: "tulkaa" ja "kuulkaa" toistuvat Jumalan kutsussa kaikkialla Raamatussa monta kertaa. Heti syntiinlakeemuksen jälkeen Jumala alkoi etsiä ihmistä ja kutsua häntä luokseen. Jumala on tehnyt tulemisen mahdolliseksi kaikille. Ketään ei pakoteta tulemaan. Väkivalta ja ulkonaiset voimakeinot eivät kuulu Jumalan työskentelytapoihin meidän saavuttamiseksemme. Jumalan ääretön rakkaus ja hyvyys vetävät meidät hänen luokseen. Rakkauden luokse on hyvä tulla. Kun ihminen tulee Jeesuksen luo, hän kuulee hänen äänensä ja halu seurata häntä, lisääntyy. Jos pysyttelemme Jeesuksesta kaukana, emmekä vastaa hänen kutsuunsa tulla hänen luokseen, emme kuule hänen ääntään selvästi. Voi käydä niinkin, ettemme ehkä kuule hänen ääntään ollenkaan.

"Mikään ei kosketa sydäntä yhtä syvältä kuin Kristuksen anteeksiantava rakkaus. Ristillä ilmaistun mittaamattoman rakkauden ajatteleminen antaa syntisille kaikkein voimakkaimman vaikuttimen katumukseen. Tämä on sitä Jumalan hyvyyttä, joka vetää meitä parannukseen (Room. 2:4.) Seventh-day Adventists Belive, s. 135,136.

Lukiessamme evankeliumeita tulemme Jeesuksen lähelle ja kuulemme hänen äänensä. Näemme Isän Jumalan kirkkauden Jeesuksen sanoissa ja teoissa. Sairaiden parantaminen, syntien anteeksi antaminen, riivaajien pois ajaminen ja Jeesuksen suorittamien kaikkien moninaisten ihmeiden sarja todistavat Jumalan iankkisesta rakkaudesta meitä langenneita kohtaan. Synnin kahleista vapautuminen ja synnin sairaudesta parantuminen on kaikille mahdollista Jeesuksen kautta. Jumalan ihmeet eivät ole loppuneet maailmasta. Voimme kokea niitä omassa elämässämme joka päivä, kun tulemme "veden ääreen". Luvattua maata kuvattiin "viinin, maidon ja hunajan" maana. Nämä olivat esikuvia hengellisistä siunauksista, jotka Jeesus toi ja tuo oman valtakuntansa kautta kaikille niille, jotka syntyvät tähän valtakuntaan Pyhän Hengen, Jumalan sanan ja kasteen kautta. Jeesus haluaa nostaa jokaisen langenneen ihmisen siihen kunniaan, johon hän on ihmisen kerran luonut. Taivaalle tuottaa suurta kunniaa Jumalan kuvan palautuminen ihmisessä. Kristuksessa Jumalan kuva on täydellinen. Kristuksen kautta Isä näkee oman kuvansa meissä ja iloitsee siitä suuresti.

Ei kommentteja: