torstai 25. lokakuuta 2012

Aurinko, kuu ja tähdet olivat seuralaisiani Sallassa!

 
Eilen oli aika kova myräkkä, joten en lähtenyt Sallaan, vaan tein toimistotöitä. Tänä aamuna sää oli kirkas ja aurinko paistoi, joten lähdin ajelemaan klo 9.30 kohti Sallaa. Poikkesin matkalla useaan paikkaan Sympatia-keräystä suorittamaan. Matkalla sain puhelun Norjasta. Ensimmäinen puhelu katkesi, ilmeisesti kentän heikkouden tähden. Toinen puhelu kuului hyvin, matkan pituudesta huolimatta. Onneksi kännykästäni ei loppunut virta, vaikka virranilmaisinpalkkeja näytti olevan vain yksi. Eräs henkilö haluaisi tulla paluumuuttajana Kuusamoon. Hän on kokki ja on kiinnostunut tulemaan Kasvisravintola Karpalon työntekijäksi. Asia jäi hautumaan!

Autoa ajaessa on hyvä tilaisuus rukoilla. Ajatuksissani ja rukouksissani oli mm. kirppiksen työn jatkaja, koska Anja joutuu lähtemään Helsinkiin 8.11. ja sen jälkeen en tiedä kuka voisi tulla jatkamaan kirppiksen työntekijänä. Saavuin Sallaan klo 12.00. Sallassa oli täysi talvi. Lunta oli jo reilusti. Silmiä häikäisi, koska aurinko paistoi tosi kirkkaasti. Sympatia-keräyksen suorittaminen meni hyvin. Sallan liikeyrittäjät ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Suurin osa yrittäjistä osallistuu joka vuosi keräykseen hyvin mielellään. Ne, jotka eivät osallistu keräykseen ollenkaan, ovat poikkeustapauksia.

Lähtiessäni Kuusamosta aamulla, otin matkapuhelimeni laturin mukaan. Mietin matkalla, että mihin liikkeeseen voisin laittaa puhelimeni lataukseen? Kun tulin erääseen ruokapaikkaan, niin kysyin, että voisinko jättää sinne kännykkäni lataukseen? Tulisin sen sitten hakemaan keräyksen jälkeen. Asia järjestyi oikein hyvin ja emännällä olisi ollut tarjolla puhelimeeni sopiva laturikin. Keräyksen jälkeen tulin tähän paikkaan syömään. Sain virtaa itselleni ja puhelimelleni. Kaikki järjestyy aina hienosti, kun kulkee rukoillen ja luottaa Jumalaan   

Olin jo lähdössä eräästä kaupasta seuraavaan paikkaan. Jostakin kumman syystä "silmäkenttäni tutkaan" ilmestyi tuttu hahmo. Otin muutaman askeleen taaksepäin ja tarkastin vaaterekin takana olleen asiakkaan. Hämmästys oli molemminpuolinen. Siinähän oli Eila-sisar, seurakuntamme jäsen. Kuulumisten vahdon jälkeen kysyin häneltä, että voisiko hän tulla kirppiksellemme joksikin aikaa vapaaehtoistyöntekijäksi? Hän kiinnostui tulemaan kirppiksellemme töihin joksikin aikaa. Hän on eläkkeellä ja on vapaa lähtemään milloin vain. Toivottavasti hän tulee marraskuun alussa, koska Anja joutuu lähtemään Helsinkiin 8.11. Koin tämän tapaamisen nopeana rukousvastauksena. On mielenkiintoista nähdä, miten asia etenee tästä eteenpäin.

Eräs mies keskusteli keräyksestä vähän pidempään kuin tavallisesti. Hän sanoi, ettei osallistu tällaisiin keräyksiin yleensä ollenkaan, mutta nyt hän haluaa tehdä poikkeuksen ja antaa. Antamisen syyksi hän sanoi, että koska minä olen tullut niin kaukaa keräystä suorittamaan, niin hän antaa tähän keräykseen 20,- €. Jos olisin ollut sallalainen, niin en olisi ilmeisesti saanut hänen sydäntään lämpenemään antamiselle. Huomasin, että pitkästä keräysmatkasta oli nyt apua, ainakin tässä tapauksessa.

Sallan matkalla poikkesin Irman, Taimin ja Reiman koteihin, joissa saimme rukoilla ja vaihtaa kuulumisia. Reiman ja Taimin kodissa on käynnissä suuri remontti. Toivottavasti he saavat kotinsa kuntoon jouluksi.
Saavuin kotiin klo 20.30 kirkkaan kuun ja kirkkaiden tähtien saattelemana. Olin hyvin tyytyväinen matkani onnistumisen tähden. Kiitos Herralle ja kaikille teille, jotka teitte matkastani hyvin antoisan.


7 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hei Paavo, onpa upeita kuvia!
Tänne Heinolaan alkoi satamaan just nyt ensilumi. Pahalta näyttää ajokeli, mutta ei mahda mitään. Tänään iltapäivällä on lähtö Toivonlinnaan. Pääsen Päivi Laineen kyydissä Hollolasta. Kyllä jännittää!

Otin seminaarilaisten yhteiskuvan mukaan ja siellä olet sinäkin :)

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuvat eivät ole minun ottamiani. Ne on otettu netistä.

Hyvää matkaa Toivonlinnaan ja terveiset kaikille tutuille. Valitettavasti en pääse tulemaan. Lähden huomenna Rovaniemelle ja Kemijärvelle, seurakuntavierailulle.

Anonyymi kirjoitti...

hei
gatilainen soitin askarrutti ps 8 lukiessa, joka on minua jo pitkään puhutellut ja avautuu edelleen.
ilo oli löytää tällä linkillä kotipoluille sallaan, josta olen kotoisin ja kotipaikallani käyn vuosittain. Sinne kaikille Taivaan Isän Siunausta ja Iloa Jeesuksessa joka polulla.
Riitta nyt Pieksämäellä

Paavo Hautala kirjoitti...

Pieksämäkeen Riitalle talviset terveiset Kuusamosta ja tietenkin Sallasta tuon Sallaan suuntauneen matkan ja siitä kertovan matkakertomuksen kautta. Oletko ennen käynyt blogillani, vai oliko tämä käynti ensimmäinen?
Olipa mukava, kun kommentoit. Ihmiset tulevat sivuilleni monien erilaisten hakusanojen kautta. Blogilla esiintyvät uudet nimet ovat aina piristäviä ja ne laajentavat lukijakuntaa, koska blogin osoite leviää.

Oletko musiikki-ihminen, koska soittimet kiinnostavat?

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Paavo! Olen täynnä kysymyksiä!
Ajattelen ,mitenkähän esität asiasi, kun kerrot S-keräyksestä.
On sykähdyttävää lukea noita kaikkia kokemuksiasi. Itse olen pikkasen aloitellut. Tänään sain kertoa minulle voimakkaan kokemuksen eräälle tutulle eläkeläis pariskunnalle. Olisivat antaneet rahaa , mutta ei ollut, kun on tää kortti aikakausi.Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Minulla on tänä päivänä se etu keräyksessä, että olen tehnyt työtä 22 vuotta samojen ihmisten parissa. Suurin piirtein kaikki ihmiset tuntevat minut ja asian niin hyvin, ettei minun tarvitse pitää pitkiä puheita asian puolesta. Uusia yrittäjiä on toki tullut kuvioihin mukaan. Heille pitää selostaa keräyksestä tarkemmin. Ihmisiä askarruttaa tänä päivänä kaikkein eniten se, että menevätkö varat perille ja kuinka paljon varoista menee itse kohteeseen. Jos lahjoittaja antaa esim. 10,- €, niin siitä 9,- € menee auttamiseen ja 1,- € menee keräyksen kuluihin. Luottamuksen syntyminen on tärkeä asia. Kun aloitin keräyksen Koillismaalla vuonna 1990, niin silloin piti kertoa laajemmin Sympatia-keräyksen kohteista ja kaikesta muustakin keräykseen liittyvästä asiasta. Nyt minulle jää enemmän aikaa tutustua ihmisiin ja heidän työhönsä.

Hienoa, kun olet lähtenyt mukaan vapaaehtoistyöhön. Herra siunatkoon työsi! Sympatiaesite on tärkeä työväline. Siinä on tiivistettyä tietoa keräyksestä ja se on hyvä antaa kaikille, niillekin, jotka eivät anna keräykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Esitteitä olen kyllä jakanut, juuri niin kuin on sinunkin ajatuksesi. Saada tämä kirjoitus näkymään on vähän tuskaista kun ei osaa aina todistaa olevansa -minä!!!