keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tiedätkö missä onni asuu?

Tiedätkö missä onni asuu? En tarkoita Onni-nimistä ihmistä, vaan onnellisuutta. Olemme varmaan kaikki yhtä mieltä siitä, että kaikki ihmiset kaipaavat elämäänsä onnea. Kun ihminen syntyy maailmaan, niin lapselle ja hänen vanhemmilleen toivotetaan onnea elämään. Sen jälkeen kaikissa elämän tärkeissä taitekohdissa ja merkkipäivinä toivotamme toisillemme onnea. Mistä ihminen voi löytää onnen?

"Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan." (Ps. 73:28.)

Suurin onni löytyy Jumalan läheisyydestä. Ensimmäinen onnen lähde on Jumala. Muita lähteitä voisi olla esim. perhe, seurakunta, lähetystyö, luonto, ystävät, työ, harrastukset, opiskelu jne. Näissä muissa onnen lähteissä Jumalan läsnäoloa onnen tuojana ei voi sulkea pois. Jumalan sulkeminen pois elämästämme, missä tilanteessa hyvänsä, kadottaa onnen. Onnen avaimet ovat Jumalan kädessä samalla tavalla kuin elämän ja kuoleman avaimetkin. Pienet asiat tuovat elämäämme onnea, kun huomaamme niiden arvon ja kauneuden ja avaudumme ottamaan niiden kautta onnen vastaan. Onni ei asu meistä kaukana. Se on lahja, joka on usein hyvin lähellä meitä. Se odottaa löytäjäänsä tai vastaanottajaansa astuakseen elämäämme. Onni voi syntyä, mutta se voi myös kuolla. Ihminen voi kadottaa onnen. Toinen ihminen voi pilata ja tuhota lähimmäisensä onnen kateudella ja ilkeydellä, mutta hän ei voi riistää sitä kokonaan pois, jos onnemme on ankkuroituneena Jumalaan. Vastoinkäymiset ja koettelemukset voivat kätkeä onnemme surun, murheen ja tuskan alle, mutta kestettyämme vaikeat ajat onni voi kääntyä parempaan suuntaan entistä vahvempana ja rikkaampana. Onni ja usko vahvistuvat Jumalan koulussa. Epäonni ja epäusko ovat kuin veljeksiä tai sisaruksia, jotka saavat uuden nimen, onni ja usko, rakastavan isän sylissä. Jos ihminen kadottaa ilon ja kiinnostuksen elämää kohtaan, niin onni on silloin hukassa ja sitä täytyy etsiä oikeasta onnen lähteestä. Raamattu on paras onnen lähde!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun luin kirjoituksesi ONNI-sanasta, niin mieleeni tuli ensimmäisenä laulu "Onneni on olla Herraa lähellä..." Toinen laulu "Onnea oi verratonta kerran siellä kotona!Kukaan ei voi kuvaella Herran lasten iloa. Taivaan maassa autuaassa osanaan on kunnia. Onni autuus nyt jo täällä Jeesukseen on uskoa..."
Laulu "onni täällä vaihtelee Taivaan Isä suojelee.."
Vastoinkäymiset voi viedä onnea elämästä, mutta kun niiden aika on väistyä, onni maistuu makeammalta kuin koskaan. Raamattu tosiaan on onnemme lähde, kun otamme Jumalan sanan ja avaamme ja luemme surun ja murheen hetkellä, niin armollinen ja rakastava Luojamme avaa sieltä onnenhelmiä poimittavaksi ja saamme lohdutuksen joka myös johtaa eteenpäin ja vaikeiden aikojen ylitse ja ymmärtämään onnen lähteen syvemmin. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Laulu: "Onni täällä vaihtelee" on hyvin kuvaava. Onnea ei koeta joka hetki yhtä hyvänä. Se vaihtelee. Jumalan suojelus on kuitenkin jatkuvaa ja se antaa meille turvan. Sanat: "Tasan eivät käy onnen lahjat" tuo mieleen sen, että toisia onni suosii ja toisia ei. Onko sinun mielestäsi elämä epäreilua onnen suhteen?

Anonyymi kirjoitti...

Ei minun mielestäni ole epäreilua. Omilla valinnoillamme on seuraukset, jotka voi viedä onnentunteen elämästä. Minun on ainakin tunnustettava, että itse olen syyllinen, murheen ja kärsimyksen aikoihin elämässäni. Raamattu ilmaisee "mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää."
Jotkut asiat elämässä voi tuntua epäreiluilta (sairaus, onnettomuudet jne). Nekin on vain otettava vastaan, elämmehän maailmassa, joka on "pahan" vallassa (paholaisen).Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Raija on ollut aktiivinen blogin lukija ja kirjoittaja. Olet ahkera ihminen, joka kerkiät tekemään monenlaisia asioita päivän aikana. Villasukatkin valmistuvat tuossa tuokiossa.