maanantai 27. helmikuuta 2012

Jumalan luomisteot ovat aina kauniita ja täydellisiä!

Jumala loi ihmistä varten kauniin maailman. Jumalan luomisteot ovat aina kauniita ja täydellisiä!

"Luonnon kirja, joka levitti eläviä opetuksiaan heidän (Aadamin ja Eevan) nähtävikseen, tarjosi loputtoman määrän tietoa ja iloa. Jumalan nimi oli kirjoitettu jokaiselle metsän lehdelle ja vuorten kivelle, jokaiseen säihkyvään tähteen, kaikkialle maassa, vesissä ja taivaalla. Eedenin asukkaat olivat perehtyneet sekä elolliseen että elottomaan luontoon. Heidän mielenkiintonsa kohdistui lehtiin ja puihin, kukkiin ja jokaiseen elävään olentoon, vesien leviatanista auringon säteilyssä leijuvaan tomuhiukkaseen asti. He tutkivat kaikkien niiden elämään ja olemassaoloon liittyviä salaisuuksia. Jumalan kunnia taivaissa, lukemattomat maailmat, jotka kiertävät ratojaan täsmällisessä järjestyksessä, valon ja äänen ihmeet, päivän ja yön salaisuudet - kaikki nämä olivat maapallon ensimmäisen koulun oppilaiden tutkimuskohteina." (EK s. 21.)

Ihmisen tehtäväksi annettiin viljellä ja varjella maata. Tämän tehtävän ihminen on laiminlyönyt pahoin. Luomakunnassamme on tapahtunut suuria muutoksia huonoon suuntaan, synnin tähden. Ihmisen ahneus ja itsekkyys ovat johtaneet ihmiskunnan ja koko luomakunnan suuriin ongelmiin. Sademetsien hävittäminen, vesistöjen saastuttaminen kemikaaleilla, ilmakehän pilaaminen erilaisilla päästöillä ja muu luonnoton menettely ovat raiskanneet maan kasvot, keuhkot ja sydämen.

"Koko luomakunta odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Kaiken luodun on täytynyt taipua katoavaisuuden alaisuuteen, ei omasta tahdostaan, vaan hänen, joka sen on alistanut. Luomakunnalla on kuitenkin toivo, että myös se pääsee kerran pois katoavaisuuden orjuudesta, Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhä huokaa ja vaikeroi synnytystuskissa. Eikä vain luomakunta, vaan myös me, jotka olemme ensi lahjana saaneet omaksemme Hengen, huokailemme odottaessamme Jumalan lapseksi pääsemistä, ruumiimme lunastamista vapaiksi". (Room. 8:19-23.)

Kun Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan, niin sitä maata ja sitä taivasta ei kukaan enää tuhoa eikä vahingoita millään lailla. Uusi maa pysyy ikuisesti kauniina, terveenä ja täydellisenä, samoin sen asukkaat. Tässä maassa vallitsee vanhurskaus, ilo, rauha, rakkaus ja ikuinen onni.

"Autuaita ovat kärsivälliset (hiljaiset): he perivät maan". (Matt. 5:5.)

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Tähän yhdyn sydämmestäni kiitokseen.

peltonamme koko maailma! ( Matt.28:19.)
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsekseni, kastamalla heitä Isän ja pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Kaupungit ja kylät ovat osa Herran viinitarhaa. Niidenkin tulee kuulla varoituksen sanoma. Totuuden vihollinen yrittää epätoivoisesti kääntää ihmiset Jumalan totuudesta valheeseen. Teidän tulee kylvää kaikkien vetten varsille. Saattaa olla,että ette heti näe työnne tuloksia, mutta älkää antako sen masentaaitseänne. Ottakaa Kristus esimerkiksenne: hänellä oli paljon kuulioita, mutta vähän seuraajia.

Raamattu ilmoittaa Jumalan ja paljastaa ihmisen.Se paljastaa meidän hädänalaisen tilamme ja ilmoittaa Jumalan ratkaisun siihen. Se osoittaa meidän olevan kadonneita, Jumalasta vieraantuneita, ja ilmoittaa meille Jeesuksen, joka on tullut meitä etsimään ja johtamaan takaisin Jumalan luo.
Jeesus Kristus on Raamatun keskus. Vanha testamentti esittää Jumalan Pojan Messiaana,maailman lunastajana; Uusi testamentti ilmoittaa hänet Jeesuksena Kristuksena,Vapahtajana. Jokainen sinu ilmoittaa meille joko vertauskuvien välityksellä tai suoranaisesti jotain hänen työstään ja luonteestaan. Jeesuksen kuolema ristillä on Jumalan luonteen äärinmäinen ilmoitus. Ristillä tapahtuva ilmoitus on äärinmäinen, koska siinä kohtaavat toisensa kaksi äärinmäisyyttä: ihmisen käsittämätön pahuus jaJumalan rajaton rakkaus.
Saakoon Pyhä Henki Kirkastaa meille luomisen sekä lunastuksen tarkoitus.
Jokainen meistä janoaa RISTUKSEN LÄHEISYYTTÄ.
Saakoon jokainen olla osallinen autuus lupauksista.
toisiamme rakastaen sekä palvellen.
( Kirjoista Lainattu: Maranata Herramme tulee. White. Tunnus kirja Pyhä Raamattu. Sinu 14,15.
Ari Hyyppä.