perjantai 10. helmikuuta 2012

Lain kuningaskäsky!

"Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein". (Jaak. 2:8.)

Lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle kysymällä:
"Opettaja, mikä on lain suurin käsky?" Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat." (Matt. 22:36-40.)

Jokainen ihminen kaipaa todellista rakkautta. Sitä etsitään ja kaivataan kehdosta hautaan saakka. Monet ovat pettyneet elämään, koska he eivät ole löytäneet rakkautta. Olen kuullut sanottavan, ettei viha ole rakkauden vastakohta, vaan välinpitämättömyys. Välinpitämätön ihminen on onneton, koska hänen elämältään on pohja poissa. Rakkaus antaa elämälle hyvän kasvupohjan. Jos lapset jäävät pienenä tätä pohjaa vaille, he tulevat kärsimään tavalla tai toisella monista ongelmista läpi elämän. Miten tärkeää onkaan Jumalan ja lähimmäisen rakastaminen. Tätä asiaa korostetaan Jumalan sanassa yhä uudelleen ja uudelleen. Sen tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa. Jumalan lain noudattaminen ilman rakkautta on turhaa puhetta, jota maailma on täynnä. Toisaalta, jos rakkaus ei ole missään yhteydessä lakiin, niin se ei toimi. Jumalan kaikki lait ovat yhtä täydellisiä kuin Jumalakin on täydellinen. Ne ovat täynnä rakkautta, niin kuin Jumalakin on täynnä rakkautta.

"Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." (Hepr. 8:10.)

"Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me olemme rakstaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme." (1. Joh. 4:7-11.)

Ei kommentteja: