perjantai 17. helmikuuta 2012

Kuinka voisimme saada kielemme kuriin?

Tänään luimme erään ystävän kanssa rukouspuutarhassa päivän sanan Juha Vähäsarjan hartauskirjasta, "Jumalan kämmenellä" s. 228. Sanoma koski pahan puhumista lähimmäisistämme. Kirjoitan tuon opettavaisen sanan kaikille meille opetukseksi, nuhteeksi, varoitukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa. Samalla suosittelen ko. hartauskirjaa kaikille.

"Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän! (Jaak. 3:5.)

"Kuinka voisimme saada kielemme kuriin! Kuinka tuhoisaa voi olla turha puhe ja kuinka paljon se voi saada pahaa aikaan. Pahan puhuminen on helppoa ja houkuttelevaa. Sillä vahvistamme omaa heikkoa itsetuntoamme ja sillä petaamme itsellemme parempia paikkoja. Sillä mustamaalaamme toisen ja annamme väärän todistuksen. Sillä korotamme itsemme muiden yläpuolelle. Vaikka uskoisimme pahan puhumiseen olevan joskus syytäkin, niin Jumala tahtoo meidän puhuvan ja uskovan toisistamme hyvää. Pahan puhumisessa väärä todistus on lähellä siksi, että me emme tunne toisen ihmisen sydäntä niin kuin Jumala tuntee. Me näemme vain kuoren, joka ilmenee sanoina ja käyttäytymisenä, mutta Jumala näkee lähimmäisemme koko elämän ja sydämen syvyydet. Jeesus, auta meitä uskomaan toisistamme hyvää, puhumaan toisistamme hyvää ja rukoilemaan toisillemme hyvää. Anna anteeksi kaikki väärät todistuksemme lähimmäisistämme."

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Meille on annettu suoja pahaa vastaan:
Se suoja on Rakkaus. Kun Rakastamme lähinmäisiämme
silloin rakkaudesta rakentuu suoja pahaa vastaan.
Itse pyrin katselemaan ihmistä rakkauden silmin, se millä asenteella tarkastelemme ihmisiä on ratkaisevaa´! katsellessa hyviä asioita esim: kaudeudesta, tunteikuudesta, romattisuudesta silloin emme edes näe huonoja ominaisuuksia.

Jumalan sana kehoittaa meitä rakastamaan Luojaa sekä lähinmäisiämme niin kuin itseämme.
Emme varmaankaan tahtoisi itseämme pettää vihalla, kateudella, sekä pahan puhumisella?
Väärät todistukset ovat kielteisiä hedelmiä joita tulisi välttää.

Uskon Rakkauden voimaan! Rakkauden ominaisuus on
Lempeys, ystävällisyys, itsensä hillitsevä. Hän myös katsoo lähinmäistään Kristuksen silmillä.

Saakoon Rakkauden säteet lämmittää meitä jokaista Herran yhteyteen.
Rakkaus virvoittaa, rakkaus myös parantaa sekä palsamoi.

Sen suurenpaa rakkautta ei ole kuin että Hän antoi oman henkensä. Jeesus on Esi kuvamme. Ottakaamme Kristuksen luonteesta jaloja ominaisuukkia.

Käskyistä suurin on Rakkaus!
Virvoittaa Viikkoa kaikille ! Ari Hyyppä

Paavo Hautala kirjoitti...

Rakkaus on ikuista ja suurinta voimaa, jota on hyvin vaikea vastustaa. Kerran eräs isä yritti kasvattaa omia poikiaan oikealle tielle, mutta mikään keino ei näyttänyt auttavan. Pojat olivat tottelemattomia ja uppiniskaisia ja käyttäytyivät tosi pahasti. Isä oli aivan uupunut poikien tähden, koska ei pystynyt edes auktoriteetilläkään saamaan poikiaan kuriin ja järjestykseen. Lopulta hän koki itsenä aivan avuttomaksi, eikä tiennyt mitä tehdä. Erään kerran, kun mikään ei auttanut, isä purskahti itkemään. Isän itku oli sydäntä särkevää ja kun pojat näkivät isän kyyneleet, he eivät kestäneet katsella niitä, vaan muuttuivat käytökseltään tottelevaisiksi. Jeesus on isämme ja hänen kyyneleensä puolestamme eivät jätä meitä kylmäksi. Saakoon Vapahtajamme kyyneleet puolestamme vaikuttaa luonteemme muuttumiseen.