perjantai 3. helmikuuta 2012

Rakastatko näkyvää vai näkymätöntä maailmaa?

"Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, kumartukaa hänen pyhää vuortaan kohden! Herra, meidän Jumalamme, on pyhä." (Ps. 99:9.)

Pyhä Jumala on kaikkien kansojen yläpuolella. Hänen valtaistuimensa on kukistumaton. Maailmankaikkeudessa ei tarvitse käydä vaaleja. Jumalan rinnalle ei voida asettaa vastaehdokasta. Lusifer ilmoittautui eräänä päivänä vastaehdokkaaksi ja haastoi Jumalan valtataisteluun kanssaan. Kolmasosa taivaan olentojen äänistä ei riittänyt nostamaan häntä Jumalan valtaistuimelle. Vaikka hän saisikin runsaan äänisaaliin ihmiskunnan kansanjoukoilta ja olisi kaikkein suurin ääniharava, ei ihmisten antamat äänet riittäisi, hänen valituksi tulemiselleen Jumalan valtaistuimelle.

Jumalan pyhyyden käsite on hämärtynyt langenneen ihmiskunnan historian aikana. Ihminen tajuaa syntisyytensä Jumalan kirkkauden läsnäolossa. Jumalan kirkkaus ilmestyy meille sanassa. Pyhän Hengen ja sanan kautta ihminen saa piston sydämeensä ja tajuaa olevansa kadotettu ilman Kristusta. Kun kaipaamme sieluumme puhtautta ja Jumalan pyhyyttä, olemme oikealla tiellä. Jos tämä kaipaus puuttuu, on syytä pysähtyä miettimään syitä siihen. Onko kenties tämä näkyvä maailma tullut rakkaammaksi kuin näkymätön Jumalan maailma?

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Todellinen kaita tie on kun koettemuksien kautta meille kirkastaa uhi, sekä uhraaminen.
Mielestäni todellinen uhraus tapahtuu Rakkaudesta.
Oi jos meidän sydämmet olisi luotuina Taivaisiin eikä tämän maailman murheisiin.
Se missä meidän aarteemme ovat se näyttää hedelmämme.
Itseni koen usein pettyneeksi, koska olen epäonnistunut elämässäni , usein pettymykset nostattaa rajuinmatkin kyyneleeni sydämmestäni. Usein saan hiljentyä Mestarin jalkain juureen pyytämään armoa. ( Ole minulle syntiselle armollinen) Välillä saan tuntea syntisyyden sekä viattomuuteni keskellä saan uskoa suureen Jumalan johdatukseen. Tunnen että olen kuin risukasa jota Jumala muovaa jaloinpaan käyttöä varten. Siksi Rakkauteni 3 Enkelin sanomaan on ylitse vuotavaa.
Jokainen on arvokas saviruukku mestarin kädessä. Siunaten kaikkia lukioita.
Ari Hyyppä.