perjantai 24. helmikuuta 2012

Heprealaisia säveliä sydämeltä sydämelle!

Juutalaissyntyinen amerikkalainen Rachel Hyman on erikoistunut juutalaiseen ja nykyisraelilaiseen musiikkiin. Hän aloitti uransa 11-vuotiaana. Mezzo sopraano äänellään hän laulaa Herrastaan, jota hän rakastaa, tutustuttaen monia kuulijoita ensikertaa heprealaisen musiikin sieluun. Rachelin CD albumin 'Hebrew Psalms of Light' (2008) herättämä innostus rohkaisi häntä siirtymään esiintyväksi taiteilijaksi. Tätä nykyä hän käyttää ainutlaatuisia lahjojaan rakentamaan siltoja kristittyjen ja juutalaisten välille. Hän on konsertoinut USA:ssa sekä Euroopassa mm. Irlannissa, Saksassa, Sveitsissä, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Nyt ensimmäisellä Suomen kiertueellaan hän esiintyy seitsemällä paikkakunnalla laulaen sekä englanniksi että hepreaksi.

Rachel Hymanin konserttikiertueen paikkakunnat aikataulut ja 'isännät':
1. Su 8.4. klo 18.00 Kuusamon Adventtikirkko, Kitkantie 37 (Paavo Hautala)
2. Ma 9.4. Oulu (Juha Mikkonen)
3. Ti 10.4. Kokkola (Jyrki Kero ja Arto Latvala Israelin ystävistä)
4. Ke 11.4. Tampere (Jorma Katainen ja Taisto Hillberg)
5. Pe 13.4. Helsinki, Annankatu (Sakari Vehkavuori ja Satu Mäkelä)
6. La (sa) 14.4. Toivonlinna, Piikkiö 'Ristin juurella' teinipäivät (Nina Saaristo)
7. La (sa) 14.4. Turku, Betel-kirkko klo 18.00 (Aimo Helminen)

3 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Hei, osaatko sanoa, missä päin Oulua tuo konsertti olisi? Sait kiinnostumaan Rachelista.

Paavo Hautala kirjoitti...

Minulla on sellainen käsitys, että hän esiintyy Oulun Adventtikirkossa, Tuulimyllynkatu 18. Oulun kirkko on riittävän tilava ja siellä on hyvä akustiikka. Voit varmistaa Oulun srk:n kotisivuilta. Voit kuunnella Rachel Hymanin kaunista laulua netistä. Kirjoita googleen hänen nimensä, niin pääset hänen sivuilleen. Voi olla, että me varaamme suuremman salin Kuusamon konserttia varten. Tämä tuli mieleen, kun kuuntelin laulajaa netistä. Voisit tulla myös Kuusamoon ja tuoda sieltä isomman porukan mukanasi.

Paavo Hautala kirjoitti...

Pysymme sittenkin alkuperäisessä suunnitelmassa ja pidämme Rachel Hymanin konsertin Kuusamon Adventtikirkossa Kitkantie 37 eli omassa salissamme, koska sain järjestymään sopivat äänentoistolaitteet. Sellaiset, jotka sopivat tiloihimme ja ovat hyvät myös laulajalle. Kyselin kyllä muitakin saleja, mutta sopivat salit olivat varatut.