Kun olin tänään aamulenkillä, niin Jessica soitti Oulusta ja sanoi, että laita ukki lippu liehumaan. Tänään on Kalevalan päivä ja suomalaisen kulttuurin päivä. Liput liehuivatkin mukavasti, koska on tarpeeksi kova tuuli. Aamulenkillä ollessani sain ihailla kaunista lippuamme, kun ne liehuivat monen talon ja liikelaitoksen pihapiirin lipputangossa.
Rovaniemen Onnille, terveiset! Sinulla on tänään nimipäivä. Liput liehuvat myös Onnille helmikuun pakkassäässä. Työhuoneeni ikkunasta näen neljä, lippua.
Kädessäni on Ruotsin koulujen karttakirja 1860 jKr. Tämän karttakirjan nimenä on: Alkuperäiskansojen historian juuret. Silloin maapallolla on ollut asukkaita 70 miljoonaa (nyt n. 7 miljardia). Karttakirjan välissä on liite, josta käy selville, että alkuperäiskansojen juuret tulevat 70 suvusta, jotka olivat tunnistettavissa vielä 3500 e.aa.
Seemiläisiä kansoja 26 sukua. Haamilaisia kansoja 30 sukua. Jafetilaisia kansoja 14 sukua, yhteensä 70 sukua. Suomalaiset kuuluvat Jafetista polveutuviin kansoihin. Jafetilla oli seitsemän poikaa: Gomer, Magog, Madai, Javan, Tubal, Mesek ja Tiras.
Suomalaisten kantaisä karttakirjan tiedon mukaan on Jafetin toiseksi vanhin poika, Magog. Magogista polveutuvat: skyyttalaiset, tataarit, keski-aasialaiset, suomalaiset ja Suomen sukulaiskansat.
Onnea ja Jumalan siunausta kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville eri, kansallisuuksille. Eläkäämme sovussa ja keskinäisessä rakkaudessa kaikkien kanssa.
tiistai 28. helmikuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Tuo polveutumistieto oli mielenkiintoinen!
Me mietimme tänään esikoululaisten kanssa, mitä se sellainen kulttuuri oikein mahtaa olla.
Eilen luin auton kyydissä puolen tunnin ajomatkan aikana Kalevalan alusta kolme runoa. En olekaan ennen lukenut Kalevalaa oikeasti, vain siitä tehtyjä selostuksia, lyhennelmiä, otteita. Totesin jo tuosta lyhyestä otteesta, että Kalevalasta on peräisin moni tuttu sanonta.
Mikko Ollus, kirjassaan "Väinämöisen juuret", vie Kalevalan runot ja kertomukset Nooan päiviin saakka. Hänen mukaansa suomalaiset ovat olleet mukana Baabelin tornin hajoamisen ja kielten sekoituksen tapahtumissa. Sieltä asti suomalaiset ovat kuljettaneet vedenpaisumuksen aikaiset ja jälkeiset tapahtumat ja kokemukset mukanaan kansanrunoudessaan. Mikko Ollus on sitä mieltä, että ko. asiat on löydettävissä Kalevalan teksteistä, kun niitä osaa oikein tulkita.
Lähetä kommentti